ΠΟΕΔ: Με “προχειρότητα” αντιμετώπιζονται από κάποιους θέματα εκπαίδευσης

15:18 20/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ΠΟΕΔ, αναφερόμενη στα όσα ακούστηκαν κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2014 «παρατηρεί με θλίψη πως ο τρόπος που κάποια από τα δημόσια πρόσωπα της Κυπριακής πολιτικής ζωής, με προεξάρχοντα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον Πρόεδρο του κυβερνώντος Κόμματος, ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, αντιμετωπίζουν δεδομένα που σχετίζονται με τη Δημόσια Εκπαίδευση, χαρακτηρίζονται από προχειρότητα και ελαφρότητα».

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι «ενδεικτικό παράδειγμα

αποτελούν οι αναφορές στα πρόσφατα αποτελέσματα διεθνών διαγωνισμών για την Εκπαίδευση, με προσεγγίσεις που δεν τεκμηριώνονται στη βάση επιστημονικότητας και σοβαρής μελέτης».

«Παρατηρούμε πως τέτοιες αναφορές μοναδικό σκοπό έχουν να πλήξουν την Εκπαίδευση και τους εργαζομένους και να αμφισβητήσουν θεσμοθετημένες ρυθμίσεις που αφορούν στους όρους εργασίας», αναφέρει η ΠΟΕΔ.

Σχετικά, υπενθυμίζει πως, «μόλις πρόσφατα, οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να καλύψουν, και κάλυψαν, από το μισθό τους, με μόνιμη αποκοπή, την πρόσθετη διδακτική περίοδο που επιδιώχθηκε να τους επιβληθεί, ώστε αυτό να μην οδηγήσει στην ανεργία μέχρι και 500 συναδέλφους τους, κάτι που δεν τηρήθηκε, όμως, από κυβερνητικής πλευράς».

Η ΠΟΕΔ αναφέρει πως «η ελαφρότητα που διακρίνει τις προσεγγίσεις από πλευράς ανθρώπων που έχουν την ευθύνη για τα κοινά οδήγησε επανειλημμένα σε σοβαρές περικοπές προς βλάβην της Δημόσιας Εκπαίδευσης».

Προσθέτει ότι «κατά την έγκριση του Κρατικού Προϋπολογισμού, υπήρξαν, περαιτέρω, αδικαιολόγητες αμφισβητήσεις και σταύρωμα κονδυλίων για πολλά θέματα που επηρεάζουν το επίπεδο του Δημόσιου σχολείου».

«Υποβάλλουμε πως προσεγγίσεις που αλλάζουν τη δομή μιας σύγχρονης κοινωνίας, με συνοπτικές διαδικασίες όπως αυτές που παρατηρούνται σήμερα στον τόπο μας, εκεί και όπου εφαρμόστηκαν, οδήγησαν σε εκτροπές που κάθε άλλο παρά βοήθησαν στην κοινωνική ανάπτυξη και βελτίωση», καταλήγει η ΠΟΕΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα