Πλημμύρες και ζημιές από την κακοκαιρία στη Βρετανία

21:55 6/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ακόμα 30 εκατομμύρια στερλίνες υποσχέθηκε η βρετανική Kυβέρνηση για επισκευές και συντήρηση υποδομών μετά τις νέες πλημμύρες που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στα νότια και δυτικά της χώρας, ως αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων.

Πάνω από 400 σπίτια έχουν πλημμυρίσει, ενώ βασική σιδηροδρομική σύνδεση που διέσχιζε την Κορνουάλη έχει καταστραφεί, καθώς υποχώρησε το έδαφος από πάνω στο οποίο είχαν απλωθεί οι ράγες. Γενικά η νοτιοδυτική Αγγλία έχει πληγεί περισσότερο. Στην περιοχή Σόμερσετ Λέβελς έχουν αναπτυχθεί πεζοναύτες για να βοηθήσουν με τη δημιουργία αυτοσχέδιων

φραγμάτων.

Ήδη ο πρωθυπουργός Κάμερον είχε δεσμεύσει 100 εκατομμύρια στερλίνες για την ανακούφιση των πληγέντων και για την τόνωση των αντιπλημμυρικών έργων. Η κυβέρνησή του τελεί υπό έντονες επικρίσεις λόγω των περικοπών σε υπηρεσίες με αρμοδιότητα τα αντιπλημμυρικά έργα.

Σε ισχύ βρίσκονται δύο σοβαρές προειδοποιήσεις για πλημμύρες στη νοτιοδυτική Αγγλία, με τις αρχές να συστήνουν εγρήγορση έως το βράδυ του Σαββάτου. Σε ισχύ βρίσκονται ακόμα 60 προειδοποιήσεις και πάνω από 200 συναγερμοί για πλημμύρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα