Πιλοτικό πρόγραμμα μέτρησης της παραγωγικότητας το 2014 δήλωσε η Υπ. Εργασίας

18:30 25/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου δήλωσε σήμερα ότι «μέσα από τη μέτρηση της παραγωγικότητας και τη συγκριτική αξιολόγηση θέλουμε να δώσουμε το έναυσμα για ουσιαστικές βελτιώσεις στις επιχειρήσεις μας ενώ προσδοκία μας είναι να τις δούμε να γίνονται όχι μόνο βιώσιμες αλλά και να οδηγούνται στην ανάπτυξη και να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας».

Σε χαιρετισμό της στην εκδήλωση έναρξης του έργου «Μέτρηση της παραγωγικότητας και συγκριτική αξιολόγηση (benchmarking) των κυπριακών επιχειρήσεων» τον οποίο διάβασε η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια

του Υπουργείου Τούλα Κούλουμου, η Υπουργός Εργασίας είπε ότι «πιστεύουμε, πραγματικά, ότι η υιοθέτηση της μέτρησης της παραγωγικότητας και της συγκριτικής αξιολόγησης θα δημιουργήσει τη δυναμική που χρειάζεται και θα αφυπνίσει το πείσμα των επιχειρηματιών και των εργαζομένων».

Πρόσθεσε ότι με αυτό τον τρόπο θα «βρεθούν οι λύσεις που θα μας πάρουν μπροστά και θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τα σημερινά αρνητικά δεδομένα και να εξέλθουμε από την οικονομική κρίση».

Η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι «το ξεκίνημα γίνεται από τους τομείς του τουρισμού, της βιομηχανίας τροφίμων και της μεταποίησης γενικότερα, τομείς με προοπτική μεγαλύτερης αξιοποίησης αγορών του εξωτερικού, στοιχείο το οποίο θεωρούμε απαραίτητο για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της οικονομίας» με το πιλοτικό πρόγραμμα που αφορά τους τρεις αυτούς τομείς να υλοποιείται κατά τη διάρκεια του 2014».

Στόχος του Υπουργείου Εργασίας, συνέχισε, «είναι η προσπάθεια αυτή να ενισχυθεί και να επεκταθεί και σε άλλους τομείς οικονομικής δραστηριότητας».

«Πεποίθησή μας είναι ότι σε ένα περίπου χρόνο θα είμαστε και πάλι εδώ για να ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα του πιλοτικού έργου και να εξαγγείλουμε την επέκτασή του», είπε καταλήγοντας η Υπουργός Εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα