Πιέσεις στους εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο, αναφέρει η ΣΕΒΕΤΤΥΚ – ΠΕΟ

20:06 10/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δέκτης δεκάδων τηλεφωνημάτων από εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο στους οποίους ασκούνται πιέσεις για επέκταση του χρόνου εργασίας τους έχει γίνει η ΣΕΒΕΤΤΥΚ – ΠΕΟ μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να προχωρήσει στην επέκταση των τουριστικών περιοχών σ’ ολόκληρη την Κύπρο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΟ.

«Είναι φανερό ότι από αρκετούς εργοδότες θα επιχειρηθούν ρυθμίσεις

που καταστρατηγούν τον Νόμο για τη λειτουργία των καταστημάτων», αναφέρει η ΠΕΟ και ενημερώνει τους εργαζόμενους για τις βασικές πρόνοιες του Νόμου σ’ ό,τι αφορά τους όρους απασχόλησης των εργαζομένων στα καταστήματα.

Καλεί, επίσης, τους εργαζόμενους «να μας καταγγέλλουν κάθε προσπάθεια παραβίασης του Νόμου και άσκησης πιέσεων για ρυθμίσεις που αντιβαίνουν του Νόμου ή της συλλογικές συμβάσεις που ισχύουν στο τομέα».

Η ΣΕΒΕΤΤΥΚ – ΠΕΟ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, προγραμματίζει τις επόμενες μέρες συσκέψεις μελών της στο λιανικό εμπόριο για συζήτηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και δρομολόγηση ενεργειών αντίδρασης.

Καλεί, τέλος, τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΕΚΑ να ασκήσουν πλήρως και αποτελεσματικά τον ρόλο τους, ελέγχοντας την συμμόρφωση των εργοδοτών με τις πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα