Πιέσεις προς την Τουρκία από την ΕΕ, ζητά η Παπαπδοπούλου

15:07 25/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ανάγκη για άσκηση πιέσεων κατά της Τουρκίας στο πλαίσιο της ενταξιακής της πορείας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε, μεταξύ άλλων, η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου (ΔΗΚΟ, Σ&Δ) στην ομιλία της σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Rotary Club Λευκωσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο της η κ. Παπαδοπούλου «στηλίτευσε το γεγονός ότι η Αγκυρα απειλεί για παγίωση των σχέσεων της με την ΕΕ κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επιδεικνύοντας

απύθμενο θράσος και καμία συμμόρφωση προς τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, όσον αφορά τη συνέχιση της ενταξιακής της πορείας, αξιώνοντας μάλιστα το άνοιγμα κεφαλαίων χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Η Ευρωβουλευτής, «αναφέρθηκε επίσης εκτενώς, στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη και εστίασε την προσοχή της στη μεγάλη πρόκληση της ανάληψης της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από την Κυπριακή Δημοκρατία το δεύτερο εξάμηνο του 2012».

Οπως είπε η κ. Παπαδοπούλου, καταλήγοντας, «είναι πολύ σημαντικό η Κύπρος να εργαστεί συλλογικά και άοκνα ώστε να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες της Προεδρίας και να κερδίσει το σεβασμό των εταίρων της».

Keywords
Τυχαία Θέματα