Οι ηλεκτρονικές υπογραφές θα εξυπηρετήσουν την αγορά

15:02 25/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η συζήτηση του νομοσχεδίου για την εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικών υπογραφών συνεχίστηκε και σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Ιωνάς Νικολάου είπε ότι όλες οι πλευρές της Βουλής πιστεύουν ότι το νομοσχέδιο αυτό θα εξυπηρετήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την αγορά.

«Διαπιστώνουμε ότι έχει το σκοπό να διορθώσει, πέραν από τις προσθήκες που κάνει, και κάποιες στρεβλώσεις που υπάρχουν σήμερα

στη νομοθεσία μας λόγω της ψήφισης νέων οδηγιών από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η ρύθμιση του νομοσχεδίου αυτού σίγουρα είναι αναγκαία και επιδιώκουμε σαν Επιτροπή να συμβάλουμε πρώτο στην διαφύλαξη της ασφάλειας της αγοράς με την χρήση της ηλεκτρονικής υπογραφής τόσο σε σχέση με το χρόνο συνομολόγησης μίας συμφωνίας και της συνομολόγησης της συμφωνίας, κάνοντας χρήση είτε και οι δύο πλευρές είτε η μια από τις δύο πλευρές τη δυνατότητα της χρήσης ηλεκτρονικής υπογραφής και από την άλλη και την διαφύλαξη και διασφάλιση της αναγνωρισιμότητας και της εγκυρότητα της υπογραφής», πρόσθεσε.

Ο κ. Νικολάου είπε ότι θέλουν να ρυθμίσουν τέτοιες διατάξεις που θα διασφαλίζουν τη σωστή εφαρμογή αυτής της δυνατότητας, κάνοντας και τη σωστή προώθηση της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να δώσουν υπερεξουσίες στην αρμόδια αρχή, οι οποίες να συνιστούν κατάχρηση ακόμα της επιβολής του νόμου και των αποφάσεων τους.

«Μέσα από τη διαφύλαξη από τη μια της αγοράς, επιδιώκουμε και την προστασία των ενδιαφερομένων είτε είναι εκείνοι που θα προσφέρουν την δυνατότητα της ηλεκτρονικής υπογραφής είτε είναι εκείνοι που θα κάνουν χρήση», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Νικολάου είπε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί σε επόμενη συνεδρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα