Περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων ζημιώνουν την οικονομία

10:52 23/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Οι μαζικές περικοπές κρατικών δαπανών και αυξήσεων φόρων που προγραμματίστηκαν από την αμερικανική Κυβέρνηση για το επόμενο έτος θα προκαλέσουν ακόμη χειρότερη ζημιά στην οικονομία από ό,τι αναμένεται, αν η Ουάσιγκτον αποτύχει να βρει λύση, προειδοποίησε την Τετάρτη το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου.

Χωρίς δράση από το Κογκρέσο για να αποφευχθεί μια δημοσιονομική εκτροπή, οι Αμερικανοί θα πρέπει να αναμένουν “σημαντική ύφεση” και απώλεια

περίπου δύο εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, δήλωσε ο επικεφαλής του Γραφείου Doug Elmendorf.

Είπε ακόμη ότι η οικονομία είναι ήδη “συγκρατημένη” και μόνο από την εκτίμηση για δημοσιονομική εκτροπή και από την αβεβαιότητα που δημιουργεί αυτό, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να αναβάλουν τις επενδύσεις και τις αποφάσεις για προσλήψεις.

“Όσο πιο γρήγορα η αβεβαιότητα εξαλειφθεί, τόσο το καλύτερο”, είπε ο κ. Elmendorf σε συνέντευξη Τύπου.

“Το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό στις αποφάσεις δημοσιονομικής πολιτικής που θα πρέπει να λάβουμε πολύ σύντομα”, πρόσθεσε.

Η έκθεση από το ανεξάρτητο Γραφείο θα εντείνει τις πιέσεις στο Κογκρέσο και το Λευκό Οίκο για την επίλυση των βαθιών διαφορών που προκύπτουν από τη μείωση των δαπανών ή την επέκταση φορολογικών περικοπών που θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια της Κυβέρνησης Μπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα