“Περίεργες” αλλαγές στις διοικητικές δομές εταιρειών στον Εφορο Εταιρειών, εξέτασε η Επ. Θεσμών

13:54 11/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Θέμα περίεργων αλλαγών στις διοικητικές δομές εταιρειών που είναι γραμμές στο μητρώο του Εφόρου Εταιρειών και το κατά πόσον οι αλλαγές αυτές συνδέονται με ζητήματα που βρίσκονται υπό διερεύνηση, εξέτασε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών.

Η Επιτροπή, που συνεδρίασε εκ νέου κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία, τα θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα, κάλεσε εκτάκτως τον Έφορο Εταιρειών Σταύρο Κόκκινο για να διερευνήσει τις σχετικές πληροφορίες.

«Είχαμε καλέσει τον Έφορο Εταιρειών γιατί υπάρχουν πληροφορίες και καταγγελίες ότι κλέβονται εταιρείες», ανέφερε σε

δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Συλλούρης.

«Εταιρείες με ένα περίεργο τρόπο και με μια διαδικασία που δεν ελέγχεται ικανοποιητικά αλλάζουν χέρια. Ουσιαστικά, κλέβονται εταιρείες από τον έναν ή τον άλλο και χρειάζεται να δούμε το θεσμικό πλαίσιο και τις διαδικασίες ελέγχου», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν το θέμα αυτό σχετίζεται με τα ζητήματα που εξετάζει η Επιτροπή, ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι θα μπορούσε και να έχει και πρόσθεσε ότι αυτό θα διερευνηθεί.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Συλλούρης είπε ως ο Έφορος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές. «Δεν μας έδωσε αριθμούς αλλά στην επόμενη συνάντηση θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα, όχι για να μας δώσει στοιχεία, αλλά για να βρεθούν οι τρόπο διόρθωσης αυτού του παράξενου φαινομένου», είπε.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού είπε μεν ότι είναι θεμιτό στο πλαίσιο της εταιρικής διακυβέρνησης να αλλάζουν διοικητικοί σύμβουλοι και διευθυντές εταιρειών, προσθέτοντας δε ότι θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσον οι αλλαγές αυτές συνδέονται με ζητήματα που τυγχάνουν διερεύνησης.

«Αυτό το οποίο μας απασχολεί σαν Επιτροπή είναι ότι σε αυτή την ιδιαίτερη περίοδο που ζούμε εταιρείες αλλάζουν διοικητικούς συμβούλους ή διευθυντές για συγκεκριμένους λόγους», είπε και κατέληξε: «Θέλαμε σαν Επιτροπή Θεσμών να δούμε ιδιαίτερα αυτό το τελευταίο διάστημα αν αητό συμβαίνει με τον Έφορο Εταιρειών και σε εταιρείες οι οποίες εμπλέκονται και σε άλλες διαδικασίες διερεύνησης», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα