Συνάντηση Γιουνκέρ με Παπούλια

Το παράσημο του Τάγματος του Σωτήρος απένειμε στον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

«Είστε αληθινός κι ειλικρινής φίλος του Ελληνικού λαού, καθώς όταν δέχθηκε επίθεση σταθήκατε όρθιος και τον υπερασπιστήκατε. Δεν αντέχει άλλες θυσίες ο ελληνικός λαός. Οι θυσίες του πρέπει να προβληματίσουν τους εταίρους, που πρέπει να βοηθήσουν να περάσουμε στην περίοδο της ανάπτυξης και να πολεμήσουμε τη δραματική ανεργία

των νέων. Είναι δραματικό φαινόμενο, χάνεται μια γενιά στην Ευρώπη», είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Γιουνκέρ από την πλευρά του είπε: «οι Έλληνες επέδειξαν μεγάλο θάρρος και σε αναγνώριση αυτού του θάρρους ξεκινά μια νέα ελπίδα. Η Ελλάδα θα ξαναβγεί στο δρόμο της ανάπτυξης πιθανόν το 2014. Προσωπικά συμμερίζομαι τις απόψεις της κυβέρνησης και της κεντρικής τράπεζας, δε μου αρέσουν οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ».

Ο κ. Γιουνκέρ είπε ακόμη ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε ευρύτατα το πρόβλημα της ανεργίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Έχουμε πάρει απόφαση για κονδύλι έξι δισ. ώστε να αντιμετωπίσουμε την ανεργία των νέων την περίοδο 2014- 2020», πρόσθεσε. «Η Ελλάδα ζει μια ύφεση έξι ετών, δε μπορεί να περιμένει αλλά τόσα χρόνια για βοήθεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα