Περδίκης: Ελεύθερη πτώση για την κυπριακή οικονομία η, χωρίς προϋποθέσεις, αποδοχή του 4+1

13:01 11/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η αποδοχή της λεγόμενης δέσμης μέτρων 4+1, της Τρόικας, χωρίς να τεθούν ασφαλείς προϋποθέσεις για την κυπριακή πλευρά, συνεπάγεται ελεύθερη πτώση της κυπριακής οικονομίας, δήλωσε ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, εκφράζοντας έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια. Παράλληλα, ο κ. Περδίκης διατύπωσε τη θέση ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποδοχή της φόρμουλας 4+1, είναι ότι αυτή θα είναι τελεσίδικη και δεν θα υπάρξει συνέχεια, με νέες απαιτήσεις από πλευράς Τρόικας.

«Είναι με πολλή ανησυχία και δυσαρέσκεια που έχουμε ακούσει

και μελετήσει τις νέες προτάσεις της Τρόικα. Είναι δυσβάσταχτες και επικίνδυνες, απειλούν την επιβίωση της κυπριακής οικονομίας και αν δεν τεθούν από τη δική μας πλευρά ασφαλείς προϋποθέσεις, ουσιαστικά η αποδοχή αυτών των προτάσεων συνεπάγεται ελεύθερη πτώση για την κυπριακή οικονομία, από τα δέκα χιλιάδες μέτρα, χωρίς αλεξίπτωτο. Πρέπει οπωσδήποτε να κτίσουμε ένα δίκτυ ασφάλειας ή να βρούμε αλεξίπτωτο» είπε σε δηλώσεις του στη Βουλή.

«Η βασική μας ανησυχία είναι ότι η αποδοχή αυτών των προτάσεων, οι οποίες είναι εξαιρετικά βαριές, δυσβάσταχτες και επικίνδυνες για την κυπριακή οικονομία, πιθανόν να μην οδηγεί στο άνοιγμα των κρουνών της παροχής κονδυλίων προς την Κύπρο και την κατάθεση των απαραιτήτων ποσών για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας» ανέφερε ο κ. Περδίκης.

Συνέχισε λέγοντας ότι «θέλουμε εξασφαλίσεις ότι δεν θα επανέλθουν οι Γερμανοί επειδή δεν θα μπορεί να ψηφιστεί στο δικό τους το κοινοβούλιο, με νέες απαιτήσεις».

Σημείωσε ότι στο τραπέζι βρίσκονται ήδη απαιτήσεις αναφορικά με τον φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και το κούρεμα των καταθέσεων, που πρέπει, όπως υπογράμμισε, «να τεθούν δια παντός εκτός συζήτησης».

«Άρα μία απαραίτητη προϋπόθεση που προκύπτει για την αποδοχή της φόρμουλας 4+1, είναι ότι αυτή θα είναι τελεσίδικη και δεν θα υπάρξει συνέχεια» πρόσθεσε.

Είπε ότι οι Οικολόγοι υποβάλλουν συγκεκριμένες εισηγήσεις προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Ελπίζουμε μαζί όλα τα κόμματα, με την Κυβέρνηση, να διεκδικήσουμε μια επιτυχή εξασφάλιση ότι τουλάχιστον αυτή η πτώση που συνεπάγονται αυτά τα μέτρα, δεν θα είναι θανατηφόρος» συμπλήρωσε.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι οι Οικολόγοι ξεκινούν εβδομάδα επαφών με τους Γερμανούς Πράσινους για προώθηση των κυπριακών θέσεων μέσα στο κόμμα των Πρασίνων.

Σήμερα αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων είχε συνάντηση στη Βουλή με αντιπροσωπεία των Γερμανών Πρασίνων με επικεφαλής το βουλευτή Manuel Sarrazin.

Οι επαφές του Κινήματος θα συνεχιστούν, σύμφωνα με τον Γιώργο Περδίκη, αύριο Τρίτη στο Βερολίνο, και την Πέμπτη, παράλληλα με τις συναντήσεις που θα έχει ο ίδιος ως μέλος της κοινοβουλευτικής αποστολής που αναχωρεί σήμερα για το Βερολίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα