Οικολόγοι: Εκβιαστικά διλήμματα προκαλεί η άτεγκτη στάση της Τρόικας

12:50 11/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί πως η λεγόμενη φόρμουλα μέτρων τέσσερα συν ένα, θεωρείται ένας ωμός εκβιασμός που στοχεύει σε ένα ακαριαίο και ως εκ τούτου επικίνδυνο ακρωτηριασμό του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου, ενώ εισάγει μέτρα αμφίβολης απόδοσης καθώς και τη γνωστή πλέον από την προσυμφωνία του Νοεμβρίου απαίτηση για αποκρατικοποίηση των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών.

Σε ανακοίνωσή τους, μετά από τη σύσκεψη που πραγματοποίησαν αργά χθες για όσα έχουν συζητηθεί τις τελευταίες μέρες

στις συσκέψεις στο Προεδρικό και το Υπουργείο Οικονομικών και για την άτεγκτη στάση και τις προτάσεις της Τρόικας, οι Οικολόγοι θεωρούν επίσης πως η συνολική φιλοσοφία των μέτρων 4+1 «είναι εκβιαστική, αμφίβολης αποτελεσματικότητας, διακρίνεται από κοινωνική επικινδυνότητα και έχει μεγάλο βαθμό ανασφάλειας σε ότι αφορά τις αρνητικές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία και στην κοινωνία».

«Κατανοούμε», γράφει η ανακοίνωση, «ότι αποτελεί άμεση ανάγκη να κλείσει η συμφωνία για το μνημόνιο, γιατί η αναποφασιστικότητα και η αναβλητικότητα προκάλεσε και προκαλεί θανατηφόρα αιμορραγία στην κυπριακή οικονομία. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τη δέσμη των μέτρων 4+1, χωρίς την εξασφάλιση ορισμένων συγκεκριμένων προϋποθέσεων, που θα δημιουργήσουν ένα ασφαλές (κατά το δυνατόν) δίχτυ ασφάλειας».

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, οι Οικολόγοι ετοιμάζουν σχετικό έγγραφο με συγκεκριμένες εισηγήσεις προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ σημειώνουν με ανησυχία ότι εάν υπάρξει επιτυχής διεκδίκηση μέτρων ασφάλειας, η αποδοχή της δέσμης 4+1 είναι δυνατόν να μετατραπεί σε ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο για την κυπριακή οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα