Περδίκης: Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί

17:10 5/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η προσπάθεια στήριξης του χρηματοπιστωτικού τομέα θα πρέπει να είναι συλλογική και να έχει το στοιχείο της δικαιοσύνης, δήλωσε τη Δευτέρα ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, εκφράζοντας επίσης τη διαφωνία του με τη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ότι φταίνε όλοι για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας.

«Με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση προς το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, θα ήθελα να εκφράσω

τη διαφωνία μου στην τοποθέτηση του ότι για την κατάσταση της οικονομίας φταίνε όλοι. Αυτό μου θυμίζει το γνωστό ‘μαζί τα φάγαμε’ », είπε.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, ο κ. Περδίκης είπε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα γιατί υπάρχουν, όπως ανέφερε, συγκεκριμένοι παράγοντες, συγκεκριμένες πολιτικές και συγκεκριμένες αντιλήψεις, οι οποίες έχουν με αντικειμενική θεώρηση έχουν την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της κυπριακής οικονομίας. «Και αυτό δεν το λέω για να αναζητήσω υπεύθυνους και να στήσω οποιοδήποτε στον τοίχο αλλά το λέω για να παρθούν οι σωστές αποφάσεις», πρόσθεσε.

Ο κ. Περδίκης δήλωσε ότι δεν μπορείς στη λογική μιας παράλογης ομοιοπαθητικής να διορθώσεις το λάθος, χρησιμοποιώντας τις ίδιες λανθασμένες πολιτικές «και η αντίληψη η δική μας είναι ότι αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε».

Ο Βουλευτής των Οικολόγων ανέφερε ότι «έχει εξελιχθεί η όλη προσπάθεια σε μια αγωνιώδη συσσώρευση μέτρων για να υποστηριχθεί ο χρηματοπιστωτικός τομέας στην Κύπρο. Ο Γολιάθ αποδείχθηκε ότι είχε πήλινα πόδια. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση», συνέχισε, «να περιοριστεί το κοινωνικό κράτος, να μειωθούν τα εισοδήματα των εργαζομένων, να πεινάσει ο κόσμος για να στηρίξουμε ένα σημαντικό τομέα της οικονομίας, δεδομένου όμως ότι αυτά τα βάρη και αυτή η προσπάθεια θα είναι συλλογική και θα έχει το στοιχείο της δικαιοσύνης».

Ο κ. Περδίκης διαπιστώνει, όπως είπε, ότι αυτά τα στοιχεία ελλείπουν από τα μέτρα τα οποία προωθούνται στο παρά πέντε και με βιασύνη. «Μέσα σε αυτά τα πλαίσια εμείς επαναλαμβάνουμε ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξουμε την αύξηση του ΦΠΑ από το 15% στο 17%. Προτείνουμε τη στόχευση της αύξησης του ΦΠΑ σε συντελεστές που έχουν να κάνουν με προϊόντα πολυτελείας που δεν επηρεάζουν την παραγωγή και βεβαίως δεν θα υποστηρίξουμε την περικοπή των επιδομάτων τέκνου και την φοιτητική χορηγία», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα