Πέραν των 4 χιλιάδων κροτίδων κατάσχεσε η Αστυνομία των Βάσεων Δεκέλειας

14:30 14/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Αστυνομία των Βάσεων Δεκέλειας εντόπισε και κατάσχεσε σε καφενείο στο Δασάκι Αχνας πέραν των 4 χιλιάδων κροτίδων τύπου «Τορπιλ» και για την υπόθεση συνελήφθηκαν δύο άτομα ο ιδιοκτήτης του καφενείου 39 χρόνων και ένας 25χρονος συγγενής του, αμφότεροι από το Δασάκι της Αχνας.

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας υπαστυνόμος Πανίκκο Παναγή ανέφερε ότι «μετά από σειρά εκρήξεων κροτίδων στο Δασάκι της Αχνας που σημειώθηκαν το τελευταίο χρονικό

διάστημα, λήφθηκαν πληροφορίες ότι κάποια άτομα πιθανώς να είχαν στην κατοχή τους μεγάλο αριθμό κροτίδων».

Πρόσθεσε ότι «χθες το Δικαστήριο των Βάσεων Δεκέλειας εξέδωσε διατάγματα για έρευνα σε πέντε υποστατικά. Σε ένα από τα υποστατικά που ερευνήθηκαν και βρίσκεται στην περιοχή του Δάσους Αχνας ανευρέθηκαν 4,160 κροτίδες τουρκικής προέλευσης τύπου «Τορπίλ» η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 2 χιλιάδες ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του υποστατικού ένας 39χρονος από το Δασάκι της Αχνας συνελήφθη καθώς και ο αδελφότεχνός του ηλικίας 25 χρόνων επίσης από το Δασάκι της Αχνας».

Οι δύο ύποπτοι «οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου των Βάσεων Δεκέλειας όπου κατηγορήθηκαν για κατοχή εκρηκτικών υλών και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 800 ευρώ ο καθένας. Επίσης οι δύο ύποπτοι θα πρέπει να παρουσιάζονται στον Αστυνομικό Σταθμό Δεκέλειας. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 3 Απριλίου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Παναγή είπε ότι «τα δύο άτομα εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον του Δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας. Ανακρινόμενοι οι δύο ύποπτοι ανέφεραν ότι προμηθεύτηκαν τις κροτίδες από Τουρκοκύπριο χωρίς ωστόσο να αναφέρουν κατά πόσον τις πήραν από την Πύλα ή τα κατεχόμενα».

Keywords
Τυχαία Θέματα