ΠΕΟ: Η Κυβέρνηση εμπαίζει εργαζόμενους, συντεχνίες και κοινωνία

17:27 3/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για «εμπαιγμό» των συντεχνιών, των εργαζομένων και τη κοινωνίας από πλευράς της Κυβέρνησης κάνει λόγο η ΠΕΟ σε ανακοίνωσή της για τις αποκρατικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών.

Η ΠΕΟ αναφέρει ότι την ώρα που η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών «δεσμεύτηκαν» στις συναντήσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συζητήσουν τρόπους εξασφάλισης του €1.4 δισεκ. για αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων, ταυτόχρονα, καταθέτει στο Υπουργικό

Συμβούλιο της Πέμπτης πλάνο ιδιωτικοποιήσεων, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών εκδίδει ανακοίνωση ότι μετά τις 11 Δεκεμβρίου θα διευθετηθούν συναντήσεις «με σκοπό τον καθορισμό σχεδίου δράσης αποκρατικοποίησης των ημικρατικών Οργανισμών», αναφέρει η ΠΕΟ, σχολιάζοντας ότι «ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης προς τις Συντεχνίες, τους εργαζόμενους και την κοινωνία δεν έχει όρια».

Αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι έκαναν ήδη την αρχή με μια πρώτη αντίδραση και διαμήνυσαν ότι θέλουν διάλογο για να αποτραπούν οι αποκρατικοποιήσεις και όχι διάλογο εκ των υστέρων για να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για επικοινωνιακούς λόγους».

Η ΠΕΟ δηλώνει ότι «θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο την προσπάθεια τους γιατί πιστεύει ότι στηρίζει όχι μόνο το κοινωνικό όφελος σε αυτούς τους οργανισμούς, αλλά κυρίως το κοινωνικό όφελος, την ανάπτυξη και την οικονομία του τόπου».

Keywords
Τυχαία Θέματα