Πέντε νέα νηπιαγωγεία λειτουργούν το Σεπτέμβρη και 22 άλλα έργα συνεχίζονται

12:28 26/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνολικά πέντε νέα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν φέτος για πρώτη φορά με την έναρξη της νέα σχολικής χρονιάς, καθώς τα έργα ανέγερσης τους ολοκληρώνονται εντός Σεπτεμβρίου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ανώτερος Μηχανικός των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Μαραγκός, πρόκειται για τα νηπιαγωγεία Δασούπολης (κόστος 324.400 ευρώ) στη Λευκωσία,

Β’ Πολεμιδιών (κόστος 120.000 ευρώ), Γ’ Πολεμιδιών (κόστος 163.000 ευρώ) και Θ’ Λεμεσού (κόστος 274.480 ευρώ) στη Λεμεσό, Χλώρακας (κόστος 340.000 ευρώ) στην Πάφο και Αυγόρου (κόστος 272.000 ευρώ) στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου.

Ο κ. Μαραγκός εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη 35 έργα, διάφορων διαβαθμίσεων, σε διάφορα σχολεία ανά το Παγκύπριο. Από αυτά, τα 13 έργα, συμπεριλαμβανομένων και των πέντε νέων νηπιαγωγείων, θα ολοκληρωθούν και θα είναι έτοιμα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβριο.

Ο κ. Μαραγκός ανέφερε πως με την έναρξη της νέα σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβριο, θα παραδοθούν ακόμη οκτώ νέα έργα, τα οποία αφορούν επέκταση του Δ’ Νηπιαγωγείου Αγλαντζιάς, επέκταση του Δημοτικού Ταμασού, την ανέγερση αίθουσας πολλαπλής χρήσης στο Α’ Δημοτικό Γερίου, την ανέγερση αίθουσας πολλαπλής χρήσης στη Νέα Τεχνική Σχολή Λάρνακας, την επέκταση του Δημοτικού Περιστερώνας, την επέκταση – βελτίωση του Νηπιαγωγείου Ορμήδειας, και την επέκταση του Δημοτικού Αγίου Ιωάννη στη Λάρνακα.

Εξήγησε πως στα υπόλοιπα 22 έργα, το συνολικό κόστος των οποίων ανέρχεται στα 24,8 εκ. ευρώ, οι εργασίες θα συνεχιστούν, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν θα είναι έτοιμα τα σχολεία να λειτουργήσουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Τα μεγαλύτερα από τα έργα τα οποία συνεχίζονται αφορούν την αντικατάσταση του Λυκείου Δασούπολης συνολικού κόστους 6,69 εκ ευρώ, τη μερική αντικατάσταση του Λυκείου Ακροπόλεως συνολικού κόστους 2 εκ. ευρώ, τη μερική αντικατάσταση- επέκταση του Α’ Δημοτικού Λακατάμειας συνολικού κόστους 1,99 εκ. ευρώ, την επέκταση του Δημοτικού Μάμμαρι συνολικού κόστους 1,19 εκ. ευρώ, την αντικατάσταση του Ι’ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού συνολικού κόστους 3,42 εκ. ευρώ, επισκευές οδικού δικτύου στο Δημοτικό Αγρού συνολικού κόστους 1,13 εκ. ευρώ, την επέκταση – μερική αντικατάσταση του Δημοτικού Λινόπετρας συνολικού κόστους 1,54 εκ. ευρώ και την αντικατάσταση του Δημοτικού Τρούλλων συνολικού κόστους 2,6 εκ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ανώτερος Μηχανικός των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωσε σε σχέση με τα έργα τα οποία θα συνεχιστούν ότι σε όλα τα εργοτάξια λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφάλειας. Όπως εξήγησε, ειδικότερα αυτή την περίοδο οι αρμόδιοι λειτουργοί του Υπουργείου Παιδείας επιθεωρούν διαρκώς τα εργοτάξια έτσι ώστε έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και διδακτικού προσωπικού.

Σημείωσε ακόμη ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα ξεκινήσουν σε πολλά σχολεία διάφορα μικρά έργα, όπως για παράδειγμα μονώσεις και μικροσυντηρήσεις.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, όλα τα δημόσια σχολεία για τους εκπαιδευτικούς θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013, ενώ οι μαθητές και μαθήτριες της προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης θα παρουσιαστούν στα σχολεία τους τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, και οι μαθητές και μαθήτριες της μέσης και μέσης τεχνικής εκπαίδευσης την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα