ΠΑΣΕΧΑ: Πλήγμα η παραίτηση Διοικητή Κεντρικής

10:53 11/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η παραίτηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη “εν μέσω πιέσεων” αποτελεί πλήγμα για το σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος δήλωσε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επενδυτών Χρηματοοικονομικών Αξιών (ΠΑΣΕΧΑ) Μιχάλης Ολύμπιος, σημειώνοντας ότι είναι δυνατόν να ανατρέψει τους σχεδιασμούς για προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

«Η παραίτηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας εν μέσω πιέσεων

από το Διοικητικό Συμβούλιο και την Κυβέρνηση αποτελεί πλήγμα όχι μόνο για το θεσμό, αλλά για το σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος», ανέφερε ο κ. Ολύμπιος σε δηλώσεις του στη Βουλή.

Πρόσθεσε ότι «σε μια περίοδο που αναζητούνται μέτοχοι / ξένοι επενδυτές για το τραπεζικό μας σύστημα, η αιφνίδια παραίτηση του Διοικητή με τις γνωστές αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις παρεμβάσεις που είχε στο παρελθόν η Κυβέρνηση, είναι δυνατόν να ανατρέψει τους σχεδιασμούς για προσέλκυση ξένων επενδυτών».

Ο κ. Ολύμπιος εξέφρασε την άποψη ότι «στην περίπτωση που χρειαστούν κεφάλαια για την Τράπεζα Κύπρου η προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδυτών θα καταστεί ακόμη πιο δύσκολη».

Είναι λυπηρό, είπε, «γιατί όπως στην περίπτωση της Νιγηρίας πριν από τρεις εβδομάδες η Κυβέρνηση οδήγησε τον Διοικητή σε παραίτηση, τώρα και η Κύπρος ακολουθεί την ίδια πορεία μιας αφρικανικής χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα