Παρουσίαση σχεδίων του πολεοδομικού έργου της βελτίωσης της λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων

16:52 28/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Παρουσίαση στους άμεσα επηρεαζόμενους επαγγελματίες των σχεδίων του πολεοδομικού έργου της Βελτίωσης της Λεωφόρου Τάφων των Βασιλέων, τα οποία περιλήφθηκαν στο υπογραφέν πρόσφατα συμβόλαιο για την κατασκευή του έργου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.

Η παρουσίαση έγινε από ομάδα λειτουργών του Τμήματος Δημοσίων Έργων υπό την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του κ. Χρυστάλλα Μαλλούππα. Από πλευράς του Δήμου Πάφου, παρέστη στην παρουσίαση και μίλησε ο Δήμαρχος Σάββας Βέργας.

Η κ Μαλλούππα δεσμεύτηκε πως κατά την κατασκευή του έργου

θα διασφαλιστεί ώστε τα καταστήματα να έχουν άνετες προσβάσεις για να λειτουργούν κανονικά δίχως να παρεμποδίζεται η λειτουργία.

Κληθείσα να σχολιάσει τις ανησυχίες των καταστηματαρχών η κ Μαλλούπα είπε ότι «συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες των καταστηματαρχών , η έγνοια όλων μας είναι μήπως επηρεαστεί η λειτουργία των καταστημάτων τους» , αλλά όπως έχουμε επεξηγήσει «θα αυξήσουμε τους χώρους στάθμευσης στην περιοχή, θα αυξήσουμε τις παρόδους χώρους στάθμευσης μπροστά από τα καταστήματα, έχουμε αυξήσει σημαντικά τις διαβάσεις πεζών, έχουν μπει φώτα τροχαίας στους σχεδιασμούς αρκετά, υπάρχουν κυκλικοί κόμβοι για τις επαναστροφές και προωθούνται και άλλοι οργανωμένοι χώροι στάθμευσης» .

Η Μαλλούππα είπε πως το Τμήμα της εκείνο που υποσχέθηκε είναι να προσφέρει ένα δρόμο αστικών προδιαγραφών, φιλικό προς τον κόσμο και το περιβάλλον με χώρους πρασίνου ,και ποδηλατόδρομους, που να ικανοποιεί τον κάθε επισκέπτη.

Ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ανέφερε πως τα συμβόλαια υπογράφτηκαν την περασμένη Παρασκευή και σε ένα μήνα ο εργολάβος αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες του, ούτως ώστε να παραδοθεί το έργο σε 18 μήνες. Ο κ. Βέργας ανέφερε πως θα παραχωρηθούν διευκολύνσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και δεν θα υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την έναρξη των εργασιών. Το έργο συνέχισε « θα ξεκινήσει από την δυτική πλευρά της λεωφόρου, και ο εργολάβος ειδικά τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, θα κάνει εργασίες που δεν θα προκαλούν οχληρία στην περιοχή».

Εξάλλου ο Αντώνης Χατζηκωστής εκ μέρους του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Τάφοι των Βασιλέων εξέφρασε την ικανοποίηση του που μετά από τόσες διαμαρτυρίες έγινε η παρουσίαση των σχεδίων του πολεοδομικού έργου της Βελτίωσης της Λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων. Ο κ Χατζηκωστής επανέλαβε πως οι επηρεαζόμενοι καταστηματάρχες δεν θέλουν ο δρόμος να είναι τετραπλής κατεύθυνσης γιατί όπως είπε, θα καταστραφούν οι επιχειρήσεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα