Παρέλαβε το ΥΠΟΙΚ ο Βάσος Σιαρλής

16:17 23/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Οικονομικών στο διάδοχό του Βάσο Σιαρλή, ο τέως Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας είπε ότι στην Κύπρο δεν έχουμε αντιληφθεί το έργο που έγινε προς τη δημοσιονομική εξυγίανση, ενώ από την πλευρά του ο κ. Σιαρλής, παραλαμβάνοντας, δήλωσε πως με σκληρή δουλειά, συλλογικότητα και αισιοδοξία μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.

Ο κ. Καζαμίας, αποκαλώντας συναδέλφους και συναδέλφισσες το προσωπικό του Υπουργείου Οικονομικών, κατά την τελετή παράδοσης, είπε πως «οι 231 μέρες που περάσαμε

μαζί δεν ήταν εύκολες».

«Δυσκολότερες ήταν κυρίως οι πρώτες 106 μέχρι την 18η Νοεμβρίου που τολμήσαμε, συσκεπτόμενοι μαζί, και ανακοινώσαμε μαζί τα μέτρα του δευτέρου πακέτου για οικονομική εξυγίανση και δημοσιονομική πειθαρχία», σημείωσε, αναφέροντας ότι «από εκείνη την ημέρα και μετά, την αποδοχή από την κοινή γνώμη και ουσιαστικά την αποδοχή των κυβερνητικών αποφάσεων και από τα πολιτικά κόμματα κάναμε τη ζωή μας κατά τι ευκολότερη».

«Επειδή βρισκόμαστε στην Κύπρο, νομίζω ότι δεν κατανοήσαμε 100% τον άθλο που πετύχαμε, Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα και κοινωνικοί εταίροι,» είπε προσθέτοντας «πως οι εκτός Κύπρου καταλαβαίνουν ευκολότερα αυτό που κάναμε παρότι εμείς», συμπλήρωσε.

Αφού καλωσόρισε τον κ. Σιαρλή, με τον όποιο όπως ανέφερε γνωρίζονται πολλά χρόνια, ανέφερε πως η γνωριμία αυτή του επιτρέπει να εκφράζει την αισιοδοξία του ότι στις δύσκολες συνθήκες της οικονομίας, το Υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε στιβαρά χέρια. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις ενώπιον των οποίων βρίσκονται η οικονομία και ο τόπος, πρόσθεσε.

Δηλώνοντας σίγουρος ότι με την εμπειρία, το χαρακτήρα και τη δική σας συμπαράσταση, θα τα καταφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προειδοποίησε το διάδοχό του ότι οι εκκρεμότητες που αφήνει είναι περισσότερες από το έργο που επιτέλεσε.

«Θα διευκολυνθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό εάν συνεχίσει τη συνταγή που με διευκόλυνε τρομερά στο έργο μου και χρησιμοποιήσει σωστά τη ‘δύναμη πυρός’ του Υπουργείου και ταυτόχρονα ως ασπίδα που θα τον προστατεύει», είπε, αναφέροντας περαιτέρω ότι δείχνοντας εμπιστοσύνη σε όλους τους συνεργάτες του ανεξαίρετα μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο, ο καθένας θα χρησιμοποιήσει τις γνώσεις και τη φιλοτιμία του για να βοηθηθεί το έργο του τα μέγιστα.

Για να ελαφρύνω την ατμόσφαιρα θα σας πως ότι δεν έχω μυστικούς κωδικούς για να σας παραδώσω, είπε στον κ. Σιαρλή και προσθέτοντας ότι σε αυτό το Υπουργείο ο κωδικός της επιτυχίας είναι η ομαδική δουλειά και η εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μας, ενώ ανέφερε πως δεν έχει ούτε καμία τσάντα ούτε κλειστό φάκελο.

Οσοι κλειστοί φάκελοι έφθασαν στο Υπουργείο Οικονομικών ανοίχθηκαν και διεκπεραιώθηκαν, ανέφερε, συμπληρώνοντας πως όσοι φάκελοι δεν διεκπεραιώθηκαν βρίσκονται στα χέρια έμπιστων συνεργατών.

Παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου του, ο κ. Σιαρλής είπε πως μετά από τον Κίκη Καζαμία διερωτάται κάποιος τι μπορεί να επιτύχει, παρατηρώντας πως έχει θέσει το

Keywords
Τυχαία Θέματα