O CIPA χαιρετίζει τη συμφωνία Hermes – Far Eastern Phoenix

16:07 23/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), με σημερινή του ανακοίνωση, χαιρετίζει τη συμφωνία που υπέγραψε η μεγάλη κινεζική εταιρεία με το διαχειριστή των αεροδρομίων Hermes Airports.

Η συμφωνία, όπως αναφέρει ο CIPA, ”ανοίγει το δρόμο για πραγματοποίηση πολύ σημαντικών διεθνών επενδύσεων στον τόπο μας, με πολλαπλές θετικές επιδράσεις στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην ανάδειξη της Κύπρου

ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού”.

Ταυτόχρονα ο Οργανισμός, αναγνωρίζοντας ότι είναι προς το δημόσιο συμφέρον να υλοποιηθεί το έργο, όπως αρχικά έχει σχεδιαστεί, αναμένει και θα συνεχίσει να εργάζεται ώστε να εξευρεθούν οι κατάλληλες ρυθμίσεις εκ μέρους του κράτους, για τη μίσθωση στην εταιρεία του χώρου του παλαιού αεροδρομίου για 50 χρόνια.

”Μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει θετικά μηνύματα προς την κατεύθυνση της τεράστιας κινεζικής αγοράς, αλλά και ώθηση για την υλοποίηση και των άλλων πολύ σημαντικών επενδύσεων που η ίδια εταιρεία σχεδιάζει για την Κύπρο”, προσθέτει.

Τέλος, αναφέρει ότι θα παρακολουθεί στενά την πρόοδο του έργου, παρέχοντας τις υπηρεσίες διευκόλυνσης και υποστήριξης του για την υλοποίηση του έργου το συντομότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα