Παράταση για άλλο ένα χρόνο στο νόμο παραγραφής αγώγιμων δικαιωμάτων για οφειλές

15:48 10/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Νέα παράταση, για ένα χρόνο στην παραγραφή αγώγιμων δικαιωμάτων, κυρίως για οφειλές συζητά η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών.

Στη δήλωση του μετά τη συνεδρία, ο κ. Σαμψών διαμήνυσε ότι η υπό τη νέα της σύνθεση Επιτροπή στους δύσκολους καιρούς που ακολουθούν θα δείξει και θα προσπαθήσει να δείξει ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία.

Πρόσθεσε πως μέσα από το έργο της θα προσπαθήσει να άρει τις κοινωνικές αδικίες, να εμποδίσει την κοινωνική αναλγησία και να προσπαθήσει όσο το δυνατό περισσότερο

να ανακουφίσει τον σκληρά οικονομικά δοκιμαζόμενο κυπριακό Ελληνισμό.

Ο κ. Σαμψών ανέφερε ότι θα ολοκληρώσει τον προγραμματισμό της την ερχόμενη συνεδρία κατά τρόπο που να δύναται να αρχίσει το συντομότερο δυνατό την εξέταση των νομοσχεδίων και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Ο κ. Σαμψών είπε πως κατά τη σημερινή συνεδρία εξετάσθηκε η τροποποίηση του περί Δικαστηρίων νόμου που αφορά τη σύνθεση του Κακουργιοδικείων.

Περαιτέρω είπε ότι εξετάσθηκε και η παράταση της έναρξης παραγραφής, δηλαδή παράταση του χρόνου των αγώγιμων δικαιωμάτων καθώς στον νόμο που υφίσταται η 31η Ιουνίου 2013 είναι η καταληκτική ημερομηνία συγκεκριμένων αγώγιμων δικαιωμάτων και η πρόταση που βρίσκεται ενώπιον της Επιτροπής Νομικών είναι η παράταση για άλλο ένα χρόνο από την 31η Ιουνίου.

Ο κ. Σαμψών ανέφερε πως η παράταση αφορά αγώγιμα δικαιώματα κυρίως έναντι οφειλών.

Keywords
Τυχαία Θέματα