Παγκύπρια προειδοποιητική στάση εργασίας οδηγών ταξί

13:22 14/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Παγκύπρια τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00, πραγματοποιούν οι οδηγοί αστικών ταξί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη λύση των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Αστικών Ταξί

και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών και Οδηγών Ταξί Λευκωσίας Τάκης Δημοσθένους είπε ότι ξεκίνησαν από το κλειστό στάδιο «Τάσσος – Παπαδόπουλος – Ελευθερία» και κατευθύνονται προς τον κυκλικό κόμβο του Αεροδρομίου Λάρνακας.

«Από τη Λευκωσία, ξεκινήσαμε γύρω στα 20 αυτοκίνητα. Στη συνάντηση στο στάδιο ήταν γύρω στα 80 με 100 αυτοκίνητα. Πάμε στη Λάρνακα με 20 αυτοκίνητα για να μην ενοχλούμε τον κόσμο», πρόσθεσε.

Στον κυκλικό κόμβο της Λάρνακας, συνέχισε, θα πραγματοποιήσουν ειρηνική διαμαρτυρία μέχρι τις 14:00.

Ερωτηθείς αν θα προχωρήσουν σε κάποια διαβήματα, ο κ. Δημοσθένους είπε προς το παρόν όχι, ωστόσο σημείωσε πως αν δεν έχουν κάποια ανταπόκριση από το αρμόδιο Υπουργείο και τις αρμόδιες Υπηρεσίες θα προχωρήσουν στη λήψη πιο αυστηρών μέτρων.

Αναφορικά με τη λήψη περαιτέρω μέτρων, ο κ. Δημοσθένους είπε ότι αν και εφόσον δεν τους καλέσουν οι αρμόδιοι, Υπουργείο και υπηρεσίες, θα κατέλθουν σε παγκύπρια συνεδρία για να δουν τι μέλλει γενέσθαι.

«Στείλαμε μία επιστολή στο Υπουργείο Συγκοινωνιών από τις 6 του περασμένου μήνα, χωρίς καμία ανταπόκριση. Κανένα αρμόδιο πρόσωπο ή Υπουργείο δεν μας πήρε τηλέφωνο ή οτιδήποτε για να έχουμε κάποια συνεννόηση», ανέφερε.

Σε ερώτηση αν έχουν δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα, ο κ. Δημοσθένους είπε ότι αυτό θα το δώσουν μετά την παγκύπρια συνέλευση που θα κάνουν.

Στον κυκλικό κόμβο του Αεροδρομίου Λάρνακας από τις 12 το μεσημέρι άρχισαν να συγκεντρώνονται οδηγοί ταξί από διάφορες επαρχίες. Μέχρι στιγμής έχουν φτάσει γύρω στα 25 ταξί από την Πάφο.

Αναμένονται εκτός από τους οδηγούς ταξί της Λευκωσίας, και οδηγοί ταξί από τη Λεμεσό και την Ελεύθερη Περιοχή Αμμοχώστου.

Στο χώρο του κυκλικού κόμβου υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ δεν επιτρέπεται στους οδηγούς ταξί που μεταφέρουν επιβάτες να προσεγγίσουν το χώρο επιβίβασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα