Παυσίπονο ο βελονισμός

20:03 21/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο βελονισμός μπορεί όντως να καταπραΰνει την ημικρανία, την αρθρίτιδα και άλλα νοσήματα που προκαλούν χρόνιο πόνο, σύμφωνα με νέα μελέτη – την πιο καλοσχεδιασμένη και λεπτομερή ανάλυση που έχει διεξαχθεί έως σήμερα για τον βελονισμό, αναφέρει η

εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Τα νέα ευρήματα παρέχουν ισχυρή επιστημονική στήριξη σε μια πανάρχαιη, ανατολίτικη θεραπεία που χρησιμοποιείται ευρέως από εκατομμύρια ασθενείς στη Δύση.

Αν και ο βελονισμός αποτελεί εδώ και δεκαετίες αντικείμενο μελετών, τα ευρήματα της ιατρικής έρευνας είναι αντιφατικά και συχνά προϊόν μικρών και χαμηλής ποιότητας μελετών. Η νέα ανάλυση, που χρηματοδοτήθηκε από τα ομοσπονδιακά Εθνικά Ιδρύματα Υγείας (ΝΙΗ) των ΗΠΑ, διήρκεσε έξι χρόνια και αποτελεί εξ αρχής, λεπτομερή ανάλυση προγενέστερων μελετών στις οποίες είχαν συμμετάσχει σχεδόν 18.000 ασθενείς.

Οι ερευνητές, που δημοσιεύουν τα ευρήματά τους στην επιθεώρηση «Archives of Internal Medicine», ανακάλυψαν ότι ο βελονισμός είναι καλύτερος από τις εικονικές θεραπείες και τη συνήθη φροντίδα για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας, της ημικρανίας και του χρόνιου πόνου στη μέση, στον αυχένα και στη ράχη….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα