Συνεχίζει τις προσπάθειες του για λύση προβλημάτων, ο Σύνδεσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών

19:22 21/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τις προσπάθειες και τις ενέργειες του για τη εξεύρεση λύσεων στα όσα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με τις τροποποιήσεις των Νομοθεσιών του Επιδόματος Τέκνου και του Δημοσίου Βοηθήματος, συνεχίζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων.

Σε ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι τους τελευταίους εννέα μήνες έγιναν  συναντήσεις με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους, με Βουλευτές και τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Χρίστο Χριστοφίδη, τους οποίους ενημέρωσαν και προειδοποίησαν

για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και υπέβαλαν διαχρονικά σε όλους τις απόψεις και τις θέσεις του Συνδέσμου για την τροποποίηση των Νομοθεσιών, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται και να βοηθούνται στοχευμένα οι Μονογονεϊκές Οικογένειες που πραγματικά έχουν ανάγκη τη στήριξη αυτή.

Αναφέρει, επίσης, ότι κλήθηκε και συμμετείχε σε συνεδρίες των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών  Εργασίας και Οικονομικών, όπου και πάλι εξέφρασε τη διαφωνία του «χωρίς αποτέλεσμα».

Ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι στη τελευταία συνεδρία της 10ης Ιουλίου 2012 των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εργασίας και Οικονομικών παρόλο ότι εισηγήθηκε συγκεκριμένες λύσεις, και όλοι σχεδόν συμφώνησαν, δεν είχαν αποτέλεσμα  διότι απαιτείται τροποποίηση της Νομοθεσίας.

Διαβεβαιώνει, παράλληλα, ότι θα συνεχίσει τις μέχρι σήμερα προσπάθειες του μέσα σε πολιτισμένα πλαίσια, με τη συζήτηση, τις επαφές και την ενημέρωση, χωρίς άσκοπες κινητοποιήσεις, φωνές και απειλές, και δηλώνει, παράλληλα, ότι δεν έχει καμία σχέση με τέτοιες εκδηλώσεις αλλά ούτε και  με την πώληση διαφόρων εντύπων που πωλούνται προς όφελος απόρων και Μονογονεϊκών Οικογενειών αυτό το διάστημα.

Ο Σύνδεσμος εισηγείται, μεταξύ άλλων, για το επίδομα μονογονεϊκών οικογενειών, όπως το επίδομα των Μονογονιών να δίνεται με εισοδηματικά κριτήρια που να στοχεύουν σε μονογονιούς με χαμηλά εισοδήματα.

Αναφέρει, επίσης, ότι με την τροποποίηση έχουν δημιουργηθεί  μεγαλύτερες στρεβλώσεις και ότι οι πρόνοιες των δύο νέων νομοθεσιών συγκρούονται μεταξύ τους ώστε για να είναι λήπτης κάποιος του επιδόματος μονογονιού πρέπει να είναι λήπτης του επιδόματος τέκνου.

Οσον αφορά το δημόσιο βοήθημα, ο Σύνδεσμος εισηγείται τη διαγραφή του όρου μόνος γονέας από τη νομοθεσία του Δημοσίου Βοηθήματος, τη σταδιακή αποκοπή του βοηθήματος όταν ένας λήπτης εργοδοτηθεί.

Σημειώνει ότι βρισκόμαστε στο τέλος του 2012 και ακόμη δεν έχει γίνει καμιά πρόνοια για τις επιπρόσθετες παροχές των πρώην ληπτών του Δημοσίου Βοηθήματος, όπως η έκπτωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος (Κωδ.08), η δωρεάν φοίτηση των παιδιών στα Κρατικά Ινστιτούτα, το επίδομα ενοικίου, τα τροφεία για τους παιδοκομικούς σταθμούς  κλπ.

Ο Σύνδεσμος ζητεί να υπάρχει διαφάνεια και ενημέρωση  και πολύ περισσότερο κοινή πολιτική στον υπολογισμό των εισοδημάτων (π.χ. διατροφή, επίδομα τέκνου, επίδομα εθνοφρουρού κλπ) με τα οποία εγκρίνονται ή απορρίπτονται οι αιτητές δημοσίου βοηθήματος.

Αναφέρει, τέλος, ότι

Keywords
Τυχαία Θέματα