Ωθηση στην οικονομία η ανακάλυψη φυσικού αερίου, τόνισε ο Πρόεδρος ΚΕΒΕ σε εκδήλωση του Επ. Συνδέσμου Κύπρου-Ισραήλ

17:43 21/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ώθηση στην κυπριακή οικονομία θα δώσει η ανακάλυψη φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ παράλληλα θα ενδυναμώσει τις σχέσεις Κύπρου – Ισραήλ, τόνισε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Φειδίας Πηλείδης σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Ισραήλ, που ανήκει στη δύναμη του ΚΕΒΕ.

Κύριος

ομιλητής της εκδήλωσης, στην οποία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών Βάσσος Σιαρλή, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής και πρέσβεις διαφόρων χωρών, ήταν ο Michael Sharan, Διευθύνων Σύμβουλος της Dagon Silos και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Κατασκευαστών του Ισραήλ, με θέμα “Η περίπτωση του Ισραήλ, και πώς κατάφερε να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση”.

Στην παρουσίαση του, ο κ. Sharan αναφέρθηκε στα διάφορα μέτρα που έλαβε το Ισραήλ για αντιμετώπιση της κρίσης, τονίζοντας ως σημαντικούς παράγοντες το χρόνο, την σοφία και την τύχη.

Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι το Ισραήλ βρέθηκε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση το 2003, αλλά τα τολμηρά μέτρα που πάρθηκαν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο απέφεραν καρπούς., σημειώνοντας ότι τα κυριότερα από αυτά τα μέτρα ήταν η μείωση του κρατικού μισθολογίου και η αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης από τα 65 στα 67 χρόνια.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Φειδίας Πηλείδης ανέφερε ότι η ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Κυπριακή ΑΟΖ θα δώσει ώθηση στην κυπριακή οικονομία και θα τοποθετήσει την Κύπρο στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, ενώ παράλληλα θα ενδυναμώσει τις σχέσεις Κύπρου – Ισραήλ μέσω των συνεργασιών που έχουν δημιουργηθεί στον τομέα αυτό.

Ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο Michael Charari, αναφέρθηκε στις άριστες πολιτικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Χριστάκης Παπαβασιλείου, Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Ισραήλ, μίλησε για τις πολύ καλές εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και αναφέρθηκε στην έντονη δραστηριότητα του συνδέσμου προς την κατεύθυνση αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα