Συνεργασία Ελλάδας –Τουρκίας για προσέλκυση τουριστών από Άπω Ανατολή

17:43 21/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ σε άρθρο της με τίτλο «Έτοιμο το κοινό πακέτο περιοδειών, ο γείτονας έρχεται στις 26 Σεπτεμβρίου» γράφει ότι η Τουρκία και η Ελλάδα που πάντα ήταν ανταγωνίστριες χώρες στον τομέα του τουρισμού, αποφάσισαν τώρα να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Στο πλαίσιο του σχεδίου για την κοινή παρουσίαση των κέντρων τουρισμού στις δύο χώρες , οι Υπουργοί Τουρισμού των δύο χωρών κ. Γκιουνάϊ και κα Κεφαλογιάννη θα συναντηθούν και

θα καθορίσουν το πλαίσιο συνεργασίας.

Όταν το σχέδιο υλοποιηθεί , τότε τα τουριστικά κέντρα των δύο χωρών θα συμπεριληφθούν στα πακέτα περιοδειών.

Οι τουρίστες που μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωμένοι να περιοδεύσουν χωριστά στις δύο χώρες, τώρα θα έχουν την δυνατότητα να δουν τις δύο χώρες στο ίδιο πακέτο.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Τουρκίας Μπασαράν Ουλούσοϊ είπε στην εφημερίδα ότι τα κοινά πακέτα περιοδειών θα περιλαμβάνουν από την πλευρά της Τουρκίας το Αιγαίο, την Καππαδοκία και την Κωνσταντινούπολη και από την πλευρά της Ελλάδας τα νησιά του Αιγαίου, την Καβάλα και την Θεσσαλονίκη, και ότι αργότερα θα συμπεριληφθούν όλες οι τουριστικές περιοχές.

Ο κ Ουλουσόϊ είπε ότι τα εν λόγω πακέτα περιοδειών θα απευθύνονται στους τουρίστες που θα έρχονται από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδία και τις άλλες χώρες της Άπω Ανατολής και τόνισε πως με τις περιοδείες αυτές θα έρθουν πλούσιοι τουρίστες.

Ο κ. Ουλούσοϊ τόνισε πως το σχέδιο αυτό θα αυξήσει τα κέρδη τουρισμού τόσο για την Τουρκία όσο και για την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα, που αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, χρειάζεται την Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα