Οριζόντια ψηφοφορία προκρίνουν ΕΥΡΩΚΟ και πλατφόρμα «Διαφάνεια Τώρα»

15:38 29/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Τη στήριξη του ΕΥΡΩΚΟ στην εισαγωγή της οριζόντιας ψηφοφορίας στις εκλογικές διαδικασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Μιχάλης Γιωργάλλας στο πλαίσιο συνάντησης στα γραφεία του κόμματος με αντιπροσωπεία της πλατφόρμας «Διαφάνεια Τώρα».

«Εγκαινιάσαμε σήμερα ένα κανάλι επικοινωνίας με την πλατφόρμα ‘Διαφάνεια Τώρα’ σε μια προσπάθεια να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε

κοινούς προβληματισμούς και ξεκινώντας από το θέμα της οριζόντιας ψηφοφορίας» είπε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Γιωργάλλας, αναφέροντας ότι το ΕΥΡΩΚΟ στηρίζει την οριζόντια ψηφοφορία καθώς θεωρεί ότι υιοθετώντας αυτή τη ρύθμιση στις εκλογικές διαδικασίες του τόπου δίνεται η ευκαιρία για ανανέωση του πολιτικού δυναμικού της πατρίδας μας.

Είπε ακόμη ότι ΕΥΡΩΚΟ και πλατφόρμα «Διαφάνεια Τώρα» θα συνεχίσουν στην ίδια κατεύθυνση ανταλλάσσοντας απόψεις καθώς το ΕΥΡΩΚΟ θεωρεί ότι οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών έχουν να προσφέρουν πάρα πολλά στα πράγματα του τόπου και ότι τα κόμματα ως θεσμοί της Δημοκρατίας έχουν υποχρέωση να ακούμε τη φωνή των πολιτών.

«Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με την πλατφόρμα ‘Διαφάνεια Τώρα’ σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς, να ανανεώσουμε τη Δημοκρατία μας και να ενισχύσουμε τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά» πρόσθεσε.

ΕΚ μέρους της πλατφόρμας «Διαφάνεια Τώρα» ο Γραμματέας της οργάνωσης «Ελευθερία» Ανδρέας Σώσειλος είπε ότι η σημερινή συνάντηση με το ΕΥΡΩΚΟ εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών της πλατφόρμας με όλα τα κόμματα.

Σημείωσε ότι με βάση δημοσκόπηση για λογαριασμό της πλατφόρμας, καταδεικνύει ότι το 85% των συμμετεχόντων υποστηρίζουν την οριζόντια ψηφοφορία αλλά και ότι με την εισαγωγή της οριζόντιας ψηφοφορίας μειώνεται η αποχή.

Ανέφερε ακόμη ότι η πλατφόρμα δεν θα περιοριστεί σε αυτού του είδους τις παρεμβάσεις αλλά θα προωθήσει και «χειρουργικές», όπως τις χαρακτήρισε, επεμβάσεις σε θεσμούς – κλειδιά του συστήματος με στόχο να συμβάλει στην προσπάθεια για διόρθωση του συστήματος.

Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοεί με τον όρο χειρουργικές επεμβάσεις, ο κ. Σώσειλος εξήγησε ότι μέσα από μελέτες που διενεργεί η πλατφόρμα διαπιστώνεται ότι υπάρχουν νομοθεσίες που δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στο σύστημα σε ό,τι αφορά τη διαπλοκή και πρόσθεσε ότι ακριβώς η πλατφόρμα στοχεύει σε συγκεκριμένες αλλαγές.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στη συζήτηση που διεξάγεται για τον έλεγχο στα οικονομικά των κομμάτων, λέγοντας πως και σε αυτή την περίπτωση μιλούμε για μια χειρουργική επέμβαση, καθώς τα κόμματα που είναι τα κύτταρα της Δημοκρατίας αν δεν παραδειγματίσουν με τη διαφάνεια και τη σωστή διαχείριση, τότε το σύστημα ασφαλώς θα χωλαίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα