Μεγάλα έργα ολοκληρώνονται στον Δήμο Αραδίππου

13:48 29/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Δύο μεγάλα έργα στον Δήμο Αραδίππου που άρχισαν να υλοποιούνται τα προηγούμενα δύο χρόνια ολοκληρώνονται φέτος και του χρόνου και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ευάγγελο Ευαγγελίδη «στοχεύουμε στη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, δράσεων και έργων με στόχο την δημιουργία έργων προς όφελος των δημοτών».

Όπως εξήγησε στο ΚΥΠΕ ο κ. Ευαγγελίδης ένα από τα έργα που υλοποιούνται είναι η «Περιβαλλοντική Διαχείριση Κτηνοτροφικών Αποβλήτων – IMAST», του Προγράμματος Διασυνοριακής

Συνεργασίας Ελλάδα- Κύπρος 2007-2013. Το έργο αφορά την περιβαλλοντική διαχείριση των κτηνοτροφικών αποβλήτων, στοχεύοντας στην επίλυση μεγάλου μέρους του προβλήματος των κτηνοτροφικών αποβλήτων που απασχολεί τόσο τους δημότες, όσο και τους ίδιους τους κτηνοτρόφους».

Εξήγησε ότι εταίροι του προγράμματος είναι ο Δήμος Ανωγείων και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Κρήτης, «άρχισε να υλοποιείται τον Ιούλιο 2012 και ολοκληρώνεται τον Μάρτιο 2014. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου για τον Δήμο Αραδίππου, ανέρχεται στις 477 χιλιάδες ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) σε ποσοστό 80% και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου σε ποσοστό 20%».

Δεύτερο έργο που υλοποιείται, συνέχισε ο κ. Ευαγγελίδης αφορά την «Εργασιακή και Κοινωνική Ενεργοποίηση Ατόμων που ανήκουν στις Ευάλωτες Ομάδες μέσω της Ανάπτυξης Κοινωνικών Δεξιοτήτων και άλλων Δραστηριοτήτων» – Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Απασχόληση ανθρώπινου κεφαλαίου και κοινωνικής συνοχής 2007-2013».

Πρόσθεσε ότι ο Δήμος Αραδίππου, σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση «Φάρος», συμμετέχει στο εν λόγω έργο «με στόχο την άμβλυνση του φαινομένου του κοινωνικού αποκλεισμού, τη διασφάλιση των κατάλληλων προϋποθέσεων και μηχανισμών πρόσβασης στην αγορά εργασίας και την ενσωμάτωση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στο κοινωνικό σύνολο» είπε.

Σημείωσε πως ο Δήμος άρχισε υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου «στις 3 Ιανουαρίου 2013 με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εργοδότησης επαγγελματία ψυχολόγου ο οποίος καλείται να τρέχει το έργο μέχρι τον Μάιο του 2015. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 34.800 ευρώ και το πρόγραμμα χρηματοδοτείται 100% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο».

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αραδίππου ανέφερε ότι «προσανατολιζόμαστε στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, δράσεων και έργων για το 2014» ενώ ταυτόχρονα έχει ετοιμαστεί στρατηγικό σχέδιο δράσης που σχετίζεται με τους πόρους του Δήμου και «αφορά την ετοιμασία κατάλληλων και σύγχρονων δημοτικών κανονισμών που θα συνάδουν με τα σημερινά δεδομένα και να αποδώσουν αύξηση στα έσοδα. Το σχέδιο δράσης αφορά επίσης τη μελέτη και λήψη ενεργειών για είσπραξη όλων των ανείσπρακτων φόρων και τελών, τη μελέτη περιθωρίων αύξησης των εσόδων, τη μελέτη εξεύρεσης νέων εσόδων, την αύξηση τελών σε ζημιογόνες υπηρεσίες (όπως σκύβαλα) και την αποκέντρωση υπηρεσιών και δράσεων» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα