Ομήρου: Ο νέος Πρόεδρος αναλαμβάνει την προεδρία σε κρίσιμες και δυσχερείς ώρες

20:23 24/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε απόψε πως ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναλαμβάνει την προεδρία σε κρίσιμες και δυσχερείς ώρες, σε ώρες που η συναίνεση και η συνεννόηση είναι απαραίτητες όσο ποτέ άλλοτε.

Διαβεβαίωσε

πως το ΚΣ ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να πολιτεύεται με συνέπεια στη βάση αρχών, με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα της πατρίδας μας και του λαού.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε πως απόφαση της ΕΔΕΚ ήταν να παραμείνει πιστή στο προγραμματικό πλαίσιο που κατέθεσε ενώπιον του κυπριακού λαού και να μην αλλοιώσει θέσεις και αρχές, μόνο και μόνο για να διεκδικήσει μερίδιο εξουσίας. Να μην στηρίξει πολιτικές προτάσεις με τις οποίες διαφωνεί, πρόσθεσε.

Ανέφερε πως η απόφαση του λαού είναι σεβαστή και συγχάρηκε το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για την εκλογή του, ευχόμενος κάθε επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων του.

Είπε πως έχει επικοινωνήσει με το γραφείο του κ. Αναστασιάδη αμέσως μετά την επισημοποίηση των αποτελεσμάτων για να τον συγχαρεί και αναμένει να μπορέσει να επικοινωνήσει μαζί του.

Ανέφερε πως ο κ. Αναστασιάδης «αναλαμβάνει την προεδρία σε ώρες κρίσιμες και δυσχερείς. Σε ώρες που η συναίνεση και η συνεννόηση είναι απαραίτητες όσο ποτέ άλλοτε. Ο τόπος βιώνει βαθιά εθνική, οικονομική και κοινωνική κρίση η οποία απαιτεί σύντομες και ορθές αποφάσεις».

Ανέφερε πως «αρά τις διαφωνίες μας με την πολιτική πρόταση του Νίκου Αναστασιάδη σε κρίσιμα ζητήματα, θα στηρίξουμε πολιτικές με τις οποίες συμφωνούμε.
Πολιτικές για ουσιαστική επανατοποθέτηση του Κυπριακού που θα βγάζει από το σημερινό αδιέξοδο και θα θέτει την Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της».

Πρόσθεσε πως παράλληλα «θα αντιταχθούμε όμως σε πολιτικές που θα διατηρούν την εκτροπή του Κυπριακού σε θέματα διακοινοτικής σύγκρουσης».

Θα επιμείνουμε σε αναδιαμόρφωση της στρατηγικής στο εθνικό μας θέμα ώστε να τοποθετείται στην ορθή βάση της εισβολής-κατοχής και παραβίασης των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, ανέφερε.

Πρόσθεσε πως «θα στηρίξουμε πολιτικές επανεκκίνησης της οικονομίας, με ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για κοινωνική συνοχή και για γρήγορη έξοδο από μνημόνια και δανειακές συμβάσεις»

Θα αντιταχθούμε και θα αγωνιστούμε για αποτροπή εφαρμογής νεοφιλελεύθερων πολιτικών που θα φορτώνουν τα βάρη στους μη προνομιούχους και θα στρέφονται σε μονόπλευρη λιτότητα και σιδηρά δημοσιονομική πειθαρχία, είπε ο κ. Ομήρου.

Ανέφερε πως «θα αγωνιστούμε για να μην περάσουν μνημονιακές πολιτικές που θα βαθαίνουν την ύφεση και θα τροφοδοτούν την ανεργία. Που θα ακρωτηριάζουν την εθνική και οικονομική μας κυριαρχία. Θα επιμείνουμε σε μεταρρυθμίσεις για επανοικοδόμηση του κράτους και των θεσμών».

Διαβεβαιώνω το λαό μας ότι η ΕΔΕΚ θα είναι παρούσα στην νέα περίοδο και θα καταθέσει όλες τις δυνάμεις για την εθνική δικαίωση και την κοινωνική προκοπή, είπε ο κ. Ομήρου.

Ερωτηθείς αν υπάρχει προοπτική συμμετοχής της ΕΔΕΚ στη νέα Κυβέρνηση, είπε πως είναι σαφές με βάση και την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής σε σχέση με τη θέση του Κινήματος για την επαναληπτική εκλογή πως η ΕΔΕΚ δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην Κυβέρνηση.

Πρόσθεσε πως η ΕΔΕΚ θα πολιτευτεί με σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού και του τόπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα