Ομήρου: «Η στρατηγική της πολιτείας για τις εξαρτήσεις πτώχευσε»

18:03 15/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η στρατηγική της πολιτείας σε ό,τι αφορά τις εξαρτήσεις πτώχευσε, παρατήρησε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής Γιάννακης Ομήρου, διαβεβαιώνοντας ότι η Βουλή αναλαμβάνει ώστε να προωθηθεί εκ βάθρων αναδιαμόρφωση της στρατηγικής κατά των εξαρτήσεων.

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης το οίκημα του ΚΕΝΘΕΑ στη Λακατάμεια, όπου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του, Μητροπολίτη Ταμασσού και Ορεινής

Ησαϊα, τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΝΘΕΑ και το επιστημονικό προσωπικό για τη δράση και τις ανάγκες του μη κυβερνητικού οργανισμού.

Ο Πρόεδρος της Βουλής μετά τη συνάντηση, εξέφρασε βαθύτατη ευγνωμοσύνη για τη εις βάθος και ενδελεχή ενημέρωση της οποίας έτυχε από τον Μητροπολίτη Ταμασσού και Ορεινής, τον Επιστημονικό Διευθυντή και το υπόλοιπο επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΝΘΕΑ, για τα θέματα που έχουν σχέση με τις εξαρτήσεις στη χώρα μας.

Πρόσθεσε ότι η λεπτομερειακή ενημέρωση έχει φωτίσει διάφορες παραμέτρους και πτυχές του προβλήματος και ανέφερε πως είναι φανερό και θα πρέπει να υπάρξει παραδοχή από όλους ότι εξακολουθεί να υπάρχει βαθύς αναχρονισμός στη χώρα μας σε ό,τι αφορά τη στρατηγική της πολιτείας σε σχέση με την καταπολέμηση της εξάρτησης.

Διευκρινίζοντας ότι με την καταπολέμηση δεν εννοεί την καταστολή και την πάταξη των φαινομένων, σημείωσε ότι η στρατηγική πρέπει να επικεντρώνεται στην πρόληψη και τη θεραπεία και τόνισε ότι αυτό είναι το καθήκον της πολιτείας και της κοινωνίας.

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας συνεχίζοντας είπε ότι φαίνεται να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα
με την υφιστάμενη νομοθεσία και με την ελλειπή στήριξη από πλευράς της πολιτείας προς μη κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμούς όπως το ΚΕΝΘΕΑ για να μπορούν να επιτελούν το ρόλο και την αποστολή τους.

Ο κ. Ομήρου παρατήρησε, με λύπη, όπως ανέφερε, ότι σταθμοί που συντηρούσε το ΚΕΝΘΕΑ τερμάτισαν τη λειτουργία τους, τα τελευταία τρία χρόνια, λόγω οικονομικών δυσκολιών, και εξέφρασε τη θέση ότι αυτό αποτελεί πτώχευση της στρατηγικής της πολιτείας ενάντια στις εξαρτήσεις.

Αφού εξέφρασε την ελπίδα ότι η πολιτεία θα τείνει ευήκοον ους, επεσήμανε ότι και η Βουλή είναι πολιτεία και διευκρίνισε ότι απευθύνεται στην εκτελεστική εξουσία που έχει τον πρώτο και καθοριστικό ρόλο σε ό,τι αφορά τη λήψη αποφάσεων που έχουν σχέση με δαπάνες και πιστώσεις σε κρατικούς προϋπολογισμούς.

Ο Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε ότι η Βουλή θα κινηθεί προς την εκτελεστική εξουσία, με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτει, την πειθώ και τη συζήτηση στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και θα εγείρει αυτά τα θέματα.

“Έφθασε η ώρα για εκ βάθρων αναδιαμόρφωση της στρατηγικής στο μέγα θέμα των εξαρτήσεων”, τόνισε καταλήγοντας.

Ο Μητροπολίτης Ταμασσού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη των μελών και των συνεργατών του ΚΕΝΘΕΑ για τη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής, η οποία όπως ανέφερε αποδεικνύει το ζωηρό ενδιαφέρον της Βουλής και του ιδίου προσωπικώς για το καυτό θέμα των εξαρτήσεων (ουσιοεξαρτήσεων και εξαρτήσεων συμπεριφοράς).

Ευχήθηκε ότι η ενημέρωση που έγινε να πρόσφερε ιδέες και να βοήθησε ώστε ο Πρόεδρος της Βουλής να αντιληφθεί καλύτερα το πρόβλημα των ουσιοεξαρτήσεων και να αναζητηθούν τρόποι με τους οποίους η Βουλή μπορεί να στηρίξει τον αγώνα του ΚΕΝΘΕΑ.

Ο Ταμασσού Ησαϊας δήλωσε ότι από τις αντιδράσεις του κ. Ομήρου “είμαστε σίγουροι ότι έχει αντιληφθεί πλήρως το πρόβλημα και να αναμένουμε σύντομα τη συνεργασία της Βουλής στα θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Ο Ταμασσού ευχήθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής ακμή υγείας και μακροημέρευση και να επιτελεί το έργο του με επιτυχία και πάντοτε ο Θεός να τον φωτίζει να παίρνει τις σωστές αποφάσεις και να καθοδηγεί το σώμα της Βουλής “εις νόμοις ευαρέστους τω Θεώ και τοις ανθρώποις”.

Περαιτέρω με την ευκαιρία των εορτών της Μεγάλης Εβδομάδος και της επερχόμενης εορτής του Πάσχα δώρησε στον Πρόεδρο της Βουλής την εικόνα της Παναγίας και του Χριστού για να ευλογούν, το έργο την οικογένεια του και τη Βουλή. Ο Πρόεδρος της Βουλής παρέδωσε εισφορά της Βουλής στον οργανισμό.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημερώθηκε από τον Μητροπολίτη Ταμασσού ότι το κτήριο στέγασης του ΚΕΝΘΕΑ μεταφέρθηκε από τη Λάρνακα στη Λευκωσία ώστε να έχει στενότερη επαφή μαζί του ο Μητροπολίτης και επειδή το ιδιόκτητο κτήριο της Λάρνακας ενοικιαζόμενο αποφέρει σημαντικά, για τη στήριξη του ΚΕΝΘΕΑ, έσοδα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημερώθηκε επίσης για τα προγράμματα που έχει ολοκληρώσει το ΚΕΝΘΕΑ και αυτά που τρέχει τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα