Εκπρόσωπος: Σημαντική η απόφαση για άνοιγμα Διπλωματικής Αποστολής των ΗΑΕ στην Κύπρο

17:42 15/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η απόφαση για άνοιγμα Διπλωματικής Αποστολής των ΗΑΕ στη Λευκωσία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κύπρο, αλλά χρειάζεται από δικής μας πλευράς σκληρή δουλειά έτσι

ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως ο Πρόεδρος είχε σήμερα συνάντηση με το Διάδοχο του Θρόνου και πως έγινε συζήτηση σε ένα πολύ καλό κλίμα.

Ανέφερε πως “υπάρχει ενδιαφέρον για την Κύπρο” και πως “πολύ σύντομα ανοίγουν Διπλωματική Αποστολή στη Λευκωσία και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων”.

Πρόσθεσε πως “ένας από τους κύριους λόγους της εδώ παρουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο συνοδεύουν Υπουργοί, είναι η προσέλκυση επενδύσεων στην Κύπρο. Είναι σημαντικό ότι υπάρχει ενδιαφέρον”, επεσήμανε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως “η κάθοδος του Προέδρου εδώ δημιουργεί την πρώτη επαφή- συνοδεύεται από αριθμό επιχειρηματιών – και χρειάζεται να υπάρξει συνέχεια, χρειάζεται από μέρους μας σοβαρότητα, έτσι ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα. Δεν πρέπει να προτρέχουμε των εξελίξεων, αλλά θα γίνει σκληρή δουλειά, έτσι ώστε να έχουμε αποτέλεσμα”, ανέφερε.

Είπε πως “ο Πρόεδρος είχε μέχρι στιγμής τρεις συναντήσεις με επενδυτικά ταμεία – είναι κρατικά και επενδύουν σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Για το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος μέλος της ΕΕ, για το θέμα των υδρογονανθράκων – στο Άμπου Ντάμπι πέραν του 80% των εισοδημάτων προέρχεται από τον τομέα των υδρογονανθράκων – υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον και αναμένεται να δούμε στη συνέχεια μέσα και από τη δική μας δουλειά να υπάρχει αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα