ΥΠΕΡΓ: Ιδιαίτερα δύσκολο το θέμα της ανεργίας το 2012

13:42 31/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους δήλωσε σήμερα ότι το κεφάλαιο της απασχόλησης θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο εντός του 2012, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο έχει υιοθετήσει δύο νέα σχέδια για στήριξη της απασχόλησης.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα και κληθείσα να αναφέρει κατά πόσον το Υπουργείο θα πάρει οποιαδήποτε μέτρα για αντιμετώπιση της ανεργίας η οποία βρίσκεται σε ψηλά επίπεδα, η Υπουργός ανέφερε ότι «το 2012 θα είναι ιδιαίτερα

επηρεαστικό στο κεφάλαιο της απασχόλησης από την ώρα που η κυπριακή οικονομία σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις και ενδείξεις εξακολουθεί να είναι σε ύφεση».

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο «έχει πρόσφατα προσθέσει ακόμα δύο σημαντικά εργαλεία στην προσπάθεια για στήριξη της απασχόλησης. Το πρώτο είναι το σχέδιο των 8 εκατομμυρίων ευρώ που στοχεύει στην επιδότηση πρόσληψης κυρίως νέων ανέργων, δηλαδή το σχέδιο αυτό στοχεύει στο να επιδοτήσουμε πρόσληψη νέων μέχρι 29 χρόνων και ατόμων που είναι μακροχρόνια άνεργοι».

Η Υπουργός ανέφερε ακόμα ότι την εβδομάδα που διανύουμε «το Υπουργικό Συμβούλιο έχει υιοθετήσει τις εισηγήσεις που έχουμε επεξεργαστεί μαζί με την Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων μέσα από τις οποίες εκεί και όπου κάποιος επιτυχών προσφοροδότης θα υλοποιήσει έργο, όχι μόνο στον δημόσιο αλλά και στον ημιδημόσιο τομέα και στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και χρειάζεται πρόσθετο προσωπικό να καταφεύγει στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας για να καλύψει αυτές του τις ανάγκες».

Αυτό, συνέχισε «είναι ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο στοχεύει στην στήριξη τοπικών κοινωνιών, σε στήριξη των αναγκών σε θέσεις εργασίας από τις τοπικές κοινωνίες. Είμαστε σε επαφή με φορείς και οργανισμούς οι οποίοι έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κύπρο, έτσι που να δούμε συγκεκριμένα τα έργα που αναμένονται να υλοποιηθούν στην Κύπρο, τα στάδια υλοποίησης αυτών των έργων, με στόχο να έχουμε ένα πρόσθετο αποτέλεσμα για απορρόφηση ανέργων από αυτές τις μεγάλες επενδύσεις και τα μεγάλα έργα» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα