Ομήρου : Η Τουρκία να αφήσει τις προκλήσεις αν θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ

16:02 16/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου καταδίκασε εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της ΑΟΖ της.

«Για μια ακόμα φορά η Τουρκία αποδεικνύεται παράγοντας αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή της  Ανατολικής Μεσογείου. Υπονομεύει ευθέως ασφάλεια, σταθερότητα, την

ειρήνη και τη συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή», είπε.

Πρόσθεσε ότι οι πολιτικές της σύγχρονης πειρατείας και των κανονιοφόρων πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά από τη διεθνή και την ευρωπαϊκή κοινότητα.

«Πρέπει να δοθεί το μήνυμα στην Τουρκία, ότι δεν μπορεί ατιμωρητί να συνεχίζει να υπονομεύει ευθέως και ανοικτά την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή», είπε.

Συμπλήρωσε ότι αυτό που σήμερα διαπράττει η Τουρκία, με αφορμή ενδεχομένως και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού του Ισραήλ στην Κύπρο, είναι μια ακόμα απόδειξη ότι εάν ο διεθνής και ο ευρωπαϊκός παράγοντας αφήσουν ανενόχλητη την Τουρκία με απλές λεκτικές καταδίκες, τότε είναι προφανές ότι θα συνεχίζει και θα κλιμακώνει την επιθετική της συμπεριφορά.

Ο Πρόεδρος της Βουλής προέτρεψε ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, να καταστήσει σαφές στην χώρα ότι αν θέλει να έχει ευρωπαϊκό μέλλον, εδώ και τώρα θα πρέπει να τερματίσει τις προκλητικές, αυθάδεις και αναιδείς της συμπεριφορές, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η Κύπρος αποτελεί ισότιμο μέλος της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα