Ομαλή η μετάβαση των Τουρκοκυπρίων στα Κόκκινα

14:42 8/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πέραν των 700 Τουρκοκυπρίων, που επέβαιναν σε 34 μικρά λεωφορεία, πέρασαν στις 8.00 το πρωί από το οδόφραγμα του Λιμνίτη στις ελεύθερες περιοχές του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας και από εκεί κατευθύνθηκαν προς το θύλακα Κοκκίνων, όπου οι κατοχικές αρχές οργάνωσαν εκδηλώσεις.

Η διαδικασία μετάβασης των Τ/κ στα Κόκκινα διεξήχθη ομαλά και χωρίς καθυστερήσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Ανδρέα Καρό.

«Γύρω στις 8.30 το πρωί είχαν

περάσει από τον Κ. Πύργο για να μεταβούν στο θύλακα Κοκκίνων 34 μικρά λεωφορεία, τα οποία μετέφεραν γύρω στους 720 Τ/κ για να παραστούν στους εορτασμούς των μαχών της Τηλλυρίας», πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμα τα λεωφορεία συνόδευαν καθ’ όλη τη διαδρομή από τον Κάτω Πύργο μέχρι και τη Μανσούρα αστυνομικά οχήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και οχήματα των Ηνωμένων Εθνών που εδρεύουν στην περιοχή.

Στα Κόκκινα οι εκδηλώσεις των κατοχικών αρχών άρχισαν νωρίς το πρωί, με δύο τουρκικά πολεμικά πλοίων να προσεγγίζουν το λιμανάκι.

Στο χερσαίο χώρο κατέφθασαν και άλλοι Τουρκοκύπριοι με πλοιάρια ενώ ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου πήγε στην περιοχή με ελικόπτερο.

Σχολιάζοντας τη μετάβαση των Τ/κ στα Κόκκινα, μέσω των ελεύθερων περιοχών ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Κώστας Μιχαηλίδης είπε πως «η σημερινή μέρα είναι μέρα θλίψης και προβληματισμού για την ευρύτερη περιοχή Τηλλυρίας. Όπως γνωρίζετε το 1964 τέτοιες μέρες, τέτοιες ώρες, τα στρατεύματα κατοχής εισέβαλαν στην περιοχή μας, χτυπώντας ανύποπτους περαστικούς, άμαχο πληθυσμό, παιδιά, σχολεία, νοσοκομεία. Ακολούθησαν οι βομβαρδισμοί με βόμβες ναπάλμ, κατέκαψαν περιουσίες και αθώο κόσμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα