Πως θα είστε δημιουργικοί και συγκεντρωμένοι στη δουλειά

14:03 8/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μπορείτε να πετύχετε και τα δύο, ανάλογα με το που θα φάτε, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Οι εργαζόμενοι που τρώνε στο γραφείο, κάνουν λιγότερα λάθη στη δουλειά τους, σε σχέση με όσους τρώνε έξω ή στο σπίτι, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Από την άλλη πλευρά, όσοι επιλέγουν να κάνουν διάλειμμα για να φάνε σε κάποιο κοντινό εστιατόριο, μπορεί στη συνέχεια να γίνουν πιο δημιουργικοί στη δουλειά.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Humboldt στο Βερολίνο, διαπίστωσαν πως όσοι από τους εργαζόμενους που παρακολουθούσαν, είχαν κάνει διάλειμμα για φαγητό πηγαίνοντας σε κάποιο κοντινό εστιατόριο, όταν

επέστρεψαν στο γραφείο δυσκολεύονταν να συγκεντρωθούν και έκαναν λάθη.

Από την άλλη πλευρά, όσοι έφαγαν στο γραφείο, είχαν καλύτερη απόδοση, παρόλο που είχαν φάει περίπου τα ίδια φαγητά. Επίσης καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Οι συμμετέχοντες όμως που είχαν βγει εκτός γραφείο για να φάνε, επέστρεψαν στα καθήκοντά τους με καλύτερη διάθεση και πιο δημιουργικοί παρόλο που δυσκολεύονταν να συγκεντρωθούν και ήταν πιο επιρρεπείς στα λάθη.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν λοιπόν ότι γεύμα στο γραφείο πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε δουλειάς.

Αν, για παράδειγμα, μια δουλειά απαιτεί αυξημένες νοητικές επιδόσεις ή δημιουργικότητα, θα πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα και το μεσημεριανό γεύμα.

Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «PLoSOne».

Keywords
Τυχαία Θέματα