Ομαλά εισήλθαν στις ελεύθερες περιοχές τα λεωφορεία με τους οπαδούς της Φενερμπαχτσέ

21:49 25/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 20.20 στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, χωρίς να συμβεί το παραμικρό, η διαδικασία ελέγχου και του τελευταίου λεωφορείου από τα 24 συνολικά που μετέφεραν στις ελεύθερες περιοχές τους Τουρκοκύπριους οπαδούς της τουρκικής ομάδας Φενερμπαχτσέ, η οποία θα αντιμετωπίσει την ΑΕΛ απόψε, στις 22.05, στο ΓΣΠ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Europa League.

Στο

οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου επανδρωνόταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη, στο πλαίσιο των ευρύτερων μέτρων ασφαλείας που έλαβε η Αστυνομία, ορατά και μη.

Κατά τη διαδικασία ελέγχου των επιβαινόντων στα λεωφορεία εντοπίστηκαν δύο άτομα εκ Τουρκίας τα οποία στάλθηκαν πίσω στα κατεχόμενα, ενώ ένας Τουρκοκύπριος κρατήθηκε από την Αστυνομία μέχρι να διαπιστωθεί κατά πόσον ισχύει παλαιό ένταλμα σύλληψης του που είχε εκδώσει το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Τα πρώτα τέσσερα λεωφορεία με τους οπαδούς έφθασαν στο οδόφραγμα στις 18.15 και άρχισε αμέσως από την Αστυνομία η διαδικασία επιβεβαίωσης των προσωπικών στοιχείων των Τουρκοκύπριων οπαδών που επέβαιναν σε αυτά, με βάση τον κατάλογο ονομάτων που είχε αποστείλει η πλευρά της Φενερμπαχτσέ.

Κατά τη διαδικασία ελέγχου διαπιστώθηκε ότι οι οπαδοί δεν επέβαιναν στα λεωφορεία με βάση τις λίστες ονομάτων που απέστειλε από προηγουμένως η τουρκική ομάδα και στις οποίες αναφέρετο σε ποιο λεωφορείο θα επέβαινε ο κάθε οπαδός της Φενερμπαχτσέ.

Αποτέλεσμα ήταν η Αστυνομία να αναγκαστεί να ακολουθήσει τη διαδικασία ταυτοποίησης προσώπων, ελέγχοντας ένα – ένα τους οπαδούς με την ταυτότητα τους για να επιβεβαιώνεται ότι είναι Τουρκοκύπριος.

Τα λεωφορεία που ολοκλήρωναν τη διαδικασία ελέγχου κατευθύνονταν ανά ομάδες των έξι οχημάτων προς το ΓΣΠ, με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, από τη ΜΜΑΔ, την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας και την Τροχαία Αρχηγείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα