Ιωνάς Νικολάου: Σκανδαλώδης και αναξιοκρατικός ο διορισμός του Υπαρχηγού Αστυνομίας

20:37 25/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο διορισμός του κ. Κυριάκου στη θέση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας είναι μια πράξη η οποία αποκαλύπτει πλέον πέραν πάσης αμφιβολίας τον τρόπο με τον οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφασίζει για την τοποθέτηση ατόμων σε νευραλγικά για την Κυπριακή Δημοκρατία πόστα, αναφέρει σε γραπτή δήλωση/απάντηση του στη δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ για το διορισμό του Υπαρχηγού της Αστυνομίας, ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Ιωνάς Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου αναφέρει ότι «η απροκάλυπτη νοοτροπία της κομματοκρατίας που επέβαλε

ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η ηγεσία του ΑΚΕΛ την πενταετία αυτή βρίσκει ήδη αντιμέτωπους της την κυπριακή κοινωνία η οποία αρνείται να δεχτεί αυτή την κληρονομιά».

Αναφέρει επίσης ότι ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ προβαίνει σε μια ορθή διαπίστωση, «ότι αυτό που αμφισβητούμε δεν είναι τις ικανότητες, την αξία και την εντιμότητα του κ. Κυριάκου αλλά ταυτόχρονα», προσθέτοντας ότι ο κ. Λουκαΐδης «αποτυγχάνει να καταλάβει ότι αυτό που επικρίνουμε είναι την αναξιοκρατία και την ευνοιοκρατία της κυβέρνησης του κ. Χριστόφια».

«Διερωτώμαι πραγματικά πόσοι άλλοι σκανδαλώδεις και αναξιοκρατικοί διορισμοί θα προκύψουν μέχρι να εκπνεύσει η θητεία της σημερνής κυβέρνησης;» προσθέτει.
Ο Ιωνάς Νικολάου, στη δήλωσή του, παραθέτει «το ‘σημαντικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο’ και τη ‘συσσωρευμένη πείρα’ του κ. Κυριάκου, τα οποία εξήρε ο κ. Χριστόφιας κατά την τελετή επίδοσης του διορισμού, αιτιολογώντας την επιλογή του» για να γνωρίζει, όπως αναφέρει, ο κυπριακός λαός την αλήθεια.

«Παραγνωρίστηκαν 15 Βοηθοί Αρχηγοί και Ανώτεροι Αξιωματικοί οι οποίοι είναι αρχαιότεροι του, με περισσότερα ακαδημαϊκά προσόντα και ευρύτερα σημαντικότερη πείρα» συμπληρώνει ο Ιωνάς Νικολάου ενώ καταλήγοντας γράφει ότι ο κ. Κυριάκου «δεν υπηρέτησε στα σημαντικότερα τμήματα που ασχολούνται με τη διερεύνηση και καταστολή του εγκλήματος όπως είναι Μ.Μ.Α.Δ. η Υπηρεσία Καταπολέμησης των Ναρκωτικών και το Τμήμα Ανίχνευσης του Εγκλήματος, ενώ υπηρέτησε μόνο για τέσσερις μήνες στον Ουλαμό Πρόληψης του Εγκλήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα