Ολοκλήρωση του ερευνητικού προγράμματος ‘Κύπρος: τόποι μνήμης – χώροι τέχνης’

20:16 10/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ολοκληρώθηκε αυτό τον μήνα το ερευνητικό πρόγραμμα “Κύπρος: τόποι μνήμης – χώροι τέχνης” που ξεκίνησε το 2011 και αφορά στην καταγραφή, μελέτη και δημοσίευση του συνόλου των έργων τέχνης της Δημοκρατίας της Κύπρου τα οποία βρίσκονται σε δημόσιους χώρους. Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου πρόκειται για υλικό που δεν έχει αποτελέσει ποτέ στο παρελθόν αντικείμενο συγκριτικής μελέτης και τα αποτελέσματα της έρευνας συμβάλλουν σημαντικά στην ανάδειξη

μιας πτυχής της καλλιτεχνικής δημιουργίας της Κύπρου, η οποία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της άμεσης σχέσης της με θέματα ιστορίας και πολιτιστικών ταυτοτήτων που αναδεικνύει.

Επιστημονική Υπεύθυνη και συντονίστρια του έργου είναι η Βάγια (Βίκυ) Καραΐσκου, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, στο Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό». Ερευνητική συνεργάτιδα υπήρξε η Ευαγγελία Ματθοπούλου, διδακτορική φοιτήτρια της Σύγχρονης Ιστορίας της Κύπρου στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Το υλικό που προέκυψε από την έρευνα υπάρχει αναρτημένο:

• στο ψηφιακό Ιδρυματικό Αποθετήριο του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου «ΚΥΨΕΛΗ» (http://kypseli.ouc.ac.cy/handle/11128/403)
• στην ιστοσελίδα του ερευνητικού προγράμματος «Public art of Cyprus», στη διεύθυνση http://publicart.ouc.ac.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα