Μειωμένη κίνηση στο πετρέλαιο θέρμανσης λέει ο Σύνδεσμος Πρατηριούχων Κύπρου

19:41 10/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η απότομη αλλαγή του καιρού έχει αυξήσει την ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης, δήλωσε ο Στέφανος Στεφάνου πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Κύπρου.

Ο κ Στεφάνου ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ ανέφερε πως μέχρι και πριν μια εβδομάδα η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης

ήταν ανύπαρκτη.

Με τις τελευταίες μέρες αλλαγής των καιρικών συνθηκών, ανέφερε , έχει ξεκινήσει η ζήτηση, όμως εκείνο το οποίο έχει επισημανθεί είπε, είναι ότι η ζήτηση είναι πολύ περιορισμένη στις ποσότητες, ενώ η κάθε διανομή αναλογεί σε 220 – 250 ευρώ .

Σύμφωνα με τον κ Στεφάνου λόγω της κρίσης τα πιο πολλά νοικοκυριά παίρνουν λίγο πετρέλαιο θέρμανσης , και μόνο για τις περιπτώσεις ανάγκης και λόγω του τσουχτερού κρύου.

Πολύ πιθανό συνέχισε, να χρησιμοποιούν ξύλα ή άλλες μεθόδους θέρμανσης γιατί παρατήρησε « λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν μπορούν να πληρώνουν όπως συνήθιζαν παλιά, πριν δηλαδή τρία με τέσσερα χρόνια , και να γεμίζουν τις θερμάνσεις τους, με χίλια λίτρα κάθε γέμισμα».

Πέρσι και φέτος σημείωσε παρατηρείται μια μειωμένη κίνηση της τάξης του 50% περίπου.

Ερωτηθείς για το που κυμαίνεται σήμερα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και πως θα διαμορφωθεί με τον νέο χρόνο, ο κ Στεφάνου είπε «η τιμή η σημερινή είναι γύρω στο ένα ευρώ – με 1,01 ευρώ, άρα είναι περίπου στα επίπεδα τα περσινά, με την μόνη διαφορά ότι φέτος από την 1ην Ιανουαρίου θα μπει επιπρόσθετο, πέντε σεντ το λίτρο που είναι φόρος κατανάλωσης».

Κάλεσε παράλληλα τους καταναλωτές, να αγοράσουν όσο πετρέλαιο χρειάζονται πριν το τέλος του χρόνου, για να εξοικονομήσουν – όπως είπε- από αυτή την αύξηση των πέντε σεντ.

Πρόσθεσε επίσης πως για ένα ντεπόζιτο των χιλίων λίτρων μπορεί να υπάρχει διαφορά της τάξης των πενήντα ευρώ.

Όσοι μπορούν κατέληξε « ας σπεύσουν να γεμίσουν μέχρι το τέλος του χρόνου».

Keywords
Τυχαία Θέματα