Ολοκλήρωσε την ετοιμασία των μέτρων το Υπουργικό

07:52 4/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργικό Συμβούλιο ολοκλήρωσε γύρω στις 23:30 ψες, μετά από τρεις και πλέον ώρες συνεδρίας, την ετοιμασία του πακέτου μέτρου, το οποίο θα αποτελέσει την αντιπρόταση της Κυβέρνησης στα μέτρα που έχει ήδη προτείνει η Τρόικα.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, το πακέτο θα σταλεί αύριο στα κόμματα ενόψει της συνάντησης που θα έχει μαζί τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την ερχόμενη Παρασκευή στις 17:00 «για ενημέρωση, για συζήτηση του πακέτου και

της προσπάθειας που καταβάλλουμε για την αντιμετώπιση των δυσκολιών και των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας».

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι μετά από τη συζήτηση με τα κόμματα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί με τους κοινωνικούς εταίρους «σε μια προσπάθεια μέσα από τη συζήτηση να πετύχουμε τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις που θα μας βοηθήσουν στη διαπραγμάτευση για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό».
Ερωτηθείς κατά πόσον είναι αισιόδοξος ότι θα κερδηθούν πράγματα από τη διαπραγμάτευση με τρόικα, ο Εκπρόσωπος δήλωσε: «πάντοτε είμαστε αισιόδοξοι», προσθέτοντας ότι «εργαστήκαμε πολύ εντατικά, πολύ σκληρά και πολύ μελετημένα για να μεγιστοποιήσουμε και τις δυνατότητες να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό στη διαπραγμάτευση».

Τέλος, ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι «από εκεί και πέρα θα φανεί στη διαπραγμάτευση με την τρόικα τι θα επιτευχθεί».

Η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου είχε αρχίσει στις 20.30.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αντιπροτάσεις της Λευκωσίας περιλαμβάνονται περικοπές στον ιδιωτικό τομέα για εισοδήματα πέραν των 1.500 ευρώ ύψους 5%, από τα οποία, 2,5% θα επωμιστούν οι εργαζόμενοι και 2,5% οι εργοδότες. Περιλαμβάνονται, επίσης, κλιμακωτές περικοπές μισθών στον δημόσιο τομέα για εισοδήματα πέραν των 1500 ευρώ, αύξηση του ΦΠΑ από 17% σε 18%, φορολόγηση των πολυτελών αυτοκινήτων πάνω από 3000 κυβικά και σπίτια πάνω από 300 τετραγωνικά μέτρα, καθώς και φορολόγηση αλκοόλ και τσιγάρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα