Οικολόγοι:Ελληνοκυπριακές περιουσίες: Χρειάζονται άμεσα λύσεις όχι απλά εξαγγελίες από μέρους της Κυβέρνησης

12:18 11/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Δηλώσεις κ.Αντρέα Μασούρα, μέλος της επιτροπής Κυπριακού

Εκφράζουμε την απογοήτευση μας για την αντίδραση του Yπουργού Eσωτερικών

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου θα πρέπει άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση να παρθούν αποφάσεις για το θέμα των προσφυγών. Όλες οι Κυβερνήσεις ανεξαιρέτως έχουν κωλυσιεργήσει και δεν έχουν πάρει σοβαρά αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.

Η παρούσα κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης φάνηκε να αντιμετωπίζει το καυτό αυτό θέμα διαφορετικά. Γι αυτό- με εισήγηση των Οικολόγων- έφερε

το θέμα ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας. Δυστυχώς τα Υπουργεία συνεχίζουν την πεπατημένη. Αντιμετωπίζουν το θέμα με την γνωστή δημοσιουπαλληλική αφασία και μακαριότητα. Δηλώσεις αρμοδίων -όπως αυτές των Yπουργών Oικονομικών και Eσωτερικών- ισοδυναμούν με προτροπή στους πρόσφυγες και στους ιδιοκτήτες γης να προσφύγουν στην τουρκική επιτροπή περιουσιών στα κατεχόμενα.

Το επιχείρημα ότι η τελική λύση του προβλήματος είναι η λύση του Κυπριακού το ακούγαμε για χρόνια από την προηγούμενη κυβέρνηση και οδήγησε στην απόλυτη απραξία. Αυτή η κυβέρνηση καλείται να αλλάξει τακτική και ΟΧΙ να επαναλαμβάνει τα λάθη και τα επιχειρήματα της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν μπορούν να καταλάβουν οι Υπουργοί της κυβέρνησης ότι το ξεπούλημα των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα επηρεάζει την μορφή της λύσης του Κυπριακού;

Με λύπη επίσης αντιμετωπίζουμε το επιχείρημα ότι για τα μέτρα που προτείνει η διακομματική επιτροπή χρειάζονται λεφτά που δήθεν δεν υπάρχουν ενώ για τη σωτηρία των τραπεζών βρέθηκαν δισεκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον τονίζουμε ότι τα μέτρα που επεξεργάστηκε η διακομματική επιτροπή δεν έχουν στόχο μόνο να ενισχύσουν τους πρόσφυγες όπως παρανόησε ο Υπουργός Εσωτερικών. Δεν είναι την “άνετη προσωρινότητα” των προσφύγων που θέλουμε αλλά τον περιορισμό των προσφυγών των Ελληνοκυπρίων ιδιοκτητών γης στην τουρκική επιτροπή περιουσιών στα κατεχόμενα.

Για τον λόγο αυτό εμείς ως Οικολόγοι δεν δεχόμαστε ως δικαιολογία ούτε την οικονομική κρίση, ούτε την δημοσιουπαλληλική κωλυσιεργία, ούτε και την άνετη προσωρινότητα. Αναμένουμε να παρθούν σοβαρές αποτελεσματικές αποφάσεις από το Εθνικό Συμβούλιο.

Αν η πρόθεση των κομμάτων είναι να κρυφτούν πίσω από τη δειλία των Υπουργείων και την πυθιακή γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας, τότε καλύτερα να μην συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα