Οξύ το στεγαστικό για τους νέους στη Δερύνεια

11:23 11/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Στεγαστικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι νέοι στη Δερύνεια και ο Δήμαρχος προβαίνει σε ενέργειες προς διάφορες κατευθύνσεις με στόχο να διασφαλίσει την παραμονή των νέων στη Δερύνεια.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης «η απώλεια του 75% της γης Δήμου λόγω της τουρκικής εισβολής είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί το μεγαλύτερο τμήμα της οικιστικής ζώνης. Οι νέοι της περιοχής ζητούν όπως λειτουργήσουν τα στεγαστικά προγράμματα στη γη που γειτνιάζει στην ουδέτερη ζώνη που

ελέγχεται από τα Ηνωμένα Εθνη, να γίνει δηλαδή διαχωρισμός τεμαχίων οικοπέδων σε αυτήν την περιοχή για παραχώρηση σε νεαρά ζευγάρια».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «στο πλαίσιο αναζωογόνησης της γραμμής αντιπαράθεσης πρέπει να εντάσσονται πρωτοβουλίες που έχουν σχέση με την αναπαλαίωση παλαιών κτηρίων και την προώθηση της επιχειρηματικότητας”. Συνεχίζοντας, ο κ. Καραγιάννης είπε, “δεν ζητούμε πολλά παρά μόνο την παραμονή των ακριτών νέων μας στη Δερύνεια».

Ταυτόχρονα σημείωσε πως «έχει προχωρήσει με ενέργειες για το συγκεκριμένο θέμα προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών και τα Ηνωμένα Εθνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα