Οικολόγοι: Ζητούμε άμεση και υπεύθυνη διερεύνηση των καταγγελιών για χρηματισμό κομμάτων

13:52 17/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δηλώσεις εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων ο Δρ. Ανδρέας Μασούρας, Μέλος του Γραφείου Μελετών

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί ότι οι δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου σχετικά με τον δανεισμό των 720 εκ. ευρώ της Λαϊκής Τράπεζας προς τον κ. Ζολώτα αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι κρύβονται πολλά πίσω από το φαγοπότι και τις διαδρομές των εκατομμυρίων που οδήγησαν τον τόπο και την κοινωνία σε εξαθλίωση.

Σύμφωνα με τις προκλητικές δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου,

ο ίδιος δεν συναντήθηκε ποτέ με τον φίλο και συνεργάτη του, εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα, ούτε στην αρχή της διαδικασίας για να πληροφορηθεί η Τράπεζα για τον σκοπό και προορισμό του δανεισμού, αλλά ούτε όταν το δάνειο κρίθηκε ως μη εξυπηρετούμενο. Αυτό που στην ουσία μας λέει προκλητικά ο κ. Βγενόπουλος είναι ότι η Λαϊκή Τράπεζα πρόσφερε στον εφοπλιστή 720 εκ. χωρίς κανένα αντίκρισμα, καμιά δέσμευση και με συνοπτικές διαδικασίες. Από την άλλη, ο κ. Βγενόπουλος προσπαθεί να μας πείσει ότι ουδεμία σχέση είχε με τον στενό του φίλο και συνεργάτη.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καλεί τόσο την Αστυνομία και την Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος όσο και την Νομική Υπηρεσία να διερευνήσουν εις βάθος την υπόθεση και να ανοιχτούν όλοι οι λογαριασμοί των εμπλεκομένων για να διαφανεί ξεκάθαρα η διαδρομή των εκατομμυρίων. Θεωρούμε ότι έληξε η περίοδος της θεωρίας και ήρθε η ώρα για να τιμωρηθούν κάποιοι για τα οικονομικά εγκλήματα που διέπραξαν εις βάρος του Κυπριακού λαού.

Καλούμε επίσης την Δικαιοσύνη να ανοίξει τους κομματικούς λογαριασμούς για να δούμε επιτέλους – σύμφωνα με τις καταθέσεις του κ. Βγενόπουλου – σε ποια κομματικά ταμεία κατέληξε το ύποπτο χρήμα.

Ας αποδείξει επιτέλους η Δικαιοσύνη στην Κύπρο ότι είναι η κράτιστη των αρετών η οποία δεν ασκείται για ίδιο όφελος αλλά προς χάριν της κοινωνίας των πολιτών.

Για το σκοπό αυτό από την περασμένη Πέμπτη ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων κ. Γιώργος Περδίκης ζήτησε με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών την εγγραφή θέματος για την αποκάλυψη των πληροφοριών που αφορούν τις ύποπτες διαδρομές χρημάτων προς κόμματα και δημοσιογράφο. Αφού η πληροφορία αυτή κατατέθηκε ενώπιον της επιτροπής πρέπει να τύχει πλήρους και ενδελεχούς διερεύνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα