Οικολόγοι: Στην πορεία λήψης απόφασης για τις Προεδρικές Εκλογές

11:17 6/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών υλοποιώντας τις αποφάσεις της Κεντρικής του Επιτροπής πραγματοποιεί αύριο Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στις 10.30πμ , στην Δημοσιογραφική Εστία στην Λευκωσία, Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο, όπου θα γίνει μια πρώτη γραπτή απεικόνιση της άποψης των μελών του Κινήματος όσον αφορά την επιλογή υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου αφού γίνει ενημέρωση από τη Γενική Γραμματέα του Κινήματος για τη μέχρι τώρα πορεία του διαλόγου με τους προεδρικούς υποψηφίους και ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των μελών, θα διεξαχθεί εσωτερική

δημοσκόπηση ποιοτικού και ποσοτικού χαρακτήρα με κάλπη.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, τα οποία θα δοθούν στη δημοσιότητα την επομένη του συνεδρίου, θα αποτελέσουν σημαντικό βαρόμετρο ως προς την τελική απόφαση η οποία θα παρθεί σε ένα επόμενο στάδιο από την Εκλογική Συνδιάσκεψη.

Κατά την άποψη μας τέτοιας σοβαρότητας και κρισιμότητας αποφάσεις, όπως η υποστήριξη ενός υποψηφίου Προέδρου, πρέπει να σταθμίζονται και με βάση τον βαθμό αντιπροσωπευτικότητάς τους. Γι’ αυτόν τον σκοπό, κρίναμε αναγκαία την προώθηση των πιο πάνω δημοκρατικών διαδικασιών ώστε να διασφαλίσουμε ότι η όποια απόφαση του Κινήματος βρίσκεται κατά το δυνατόν σε αντιστοιχία με τη βούληση των μελών του Κινήματος.

Τα μέλη ενός πολιτικού κινήματος πρέπει να έχουν την ευκαιρία να χαράσσουν την πολιτική πορεία του Κινήματος και όχι απλά να καλούνται να επιβραβεύσουν ή να απορρίψουν την απόφαση της ηγεσίας σε διαδικασίες τύπου «take it or leave it».

Οι τελικές αποφάσεις του Κινήματος Οικολόγων για τις προεδρικές εκλογές θα παρθούν σύντομα αφού αξιολογηθούν τα ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματα του αυριανού συνεδρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα