Οικολόγοι: Οι κυβερνήσεις Χριστόφια και Αναστασιάδη μας έφεραν ως εδώ

13:45 1/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος, τη διακυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια, που μας έφερε ως εδώ, αλλά και την Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, που οδηγεί αυτό το καράβι στο μνημονιακό πέλαγος, υπεύθυνους για τις επιπτώσεις.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Οικολόγοι αναφέρουν πως «οι δύο Κυβερνήσεις είχαν τη στήριξη της πλειοψηφίας των κομμάτων και την ανοχή της πλειοψηφίας του λαού στην

εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων», προσθέτοντας πως «δεν είναι άξιο απορίας γιατί η Τρόικα είναι ευχαριστημένη, για την πιστή εφαρμογή του μνημονίου».

«Δυστυχώς», προσθέτουν, «και οι δύο Κυβερνήσεις απέτυχαν στον τομέα της ανεργίας και της ύφεσης. Ας μην ωραιοποιούν λοιπόν κάποιοι την κατάσταση. Η πραγματική εικόνα μιλάει από μόνη της. Είναι η εικόνα της ανεργίας και της φτώχιας. Αυτή είναι η πρόοδος που μας λένε οι Τροικανοί ότι έχουμε κάνει».

Όπως αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων «η Εκπρόσωπος της Τρόικας σε χθεσινή της συνέντευξη έδωσε τα εύσημα στην Κυπριακή Κυβέρνηση για την πιστή εφαρμογή του μνημονίου, αλλά ταυτόχρονα προειδοποίησε για μη εφησυχασμό και για νέα μέτρα», για να προσθέσει πως «εμείς λέμε μπράβο μας, αφού είμαστε οι πιο καλοί μαθητές στην πιστή εφαρμογή των όρων ενός μνημονίου, που δεν θα έπρεπε να υπάρχει ευθύς εξαρχής».

«Καλοί μαθητές αλλά ανεξεταστέοι. Γιατί; Γιατί η ανεργία έχει ανεβεί στο 17.5% με αυξητική τάση. Κατ’ ακρίβεια η Κύπρος παρουσίασε την πιο μεγάλη αυξητική τάση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ύφεση είναι μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη και φτάνει στο 13% με προβλέψεις ότι θα χειροτερέψει στον επόμενο χρόνο. Το πείραμα πέτυχε και οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους», καταλήγουν οι Οικολόγοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα