Στους δρόμους για κινητικότητα- διαθεσιμότητα

Κινητοποιήσεις για τη διαθεσιμότητα, κι ενώ αρχίζει η έξοδος από το δημόσιο για χιλιάδες υπαλλήλους. Κυκλοφοριακό έμφραγμα προκλήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από τα συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ και των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, που κήρυξαν διήμερη απεργία από σήμερα καθώς κυριαρχούν στη λίστα του υπουργείου Εργασίας για την κινητικότητα. Στους δρόμους κατέβηκαν επίσης εργαζόμενοι σε νοσοκομεία,

ενω με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν ως τις 15.00 νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ και δομές πρόνοιας.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοινώνει τα κριτήρια βάσει των οποίων τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.

Από τις λίστες που έστειλαν έως τα μεσάνυχτα τα υπουργεία με το πλεονάζον προσωπικό προκύπτουν 6.800 θέσεις που θα καταργηθούν τους επόμενους μήνες. Οι μεγαλύτερες δεξαμενές προέρχονται από τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας, ενώ η αρχή γίνεται με 2.122 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων.

Εξαίρεση δεν πήραν τελικά οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών, ενώ στη λίστα βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης.

Στις υπόλοιπες λίστες, περιλαμβάνονται, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό και γιατροί των νοσοκομείων του πρώην ΙΚΑ, οδηγοί και προσωπικό καθαριότητας στο υπουργείο Οικονομικών, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και σε ΔΕΚΟ μεταφορών, όπως ο ΟΣΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα