Οικολόγοι: Νεποτισμός και κομματοκρατία στο διορισμό μελών του ΔΣ της Λαϊκής

11:47 24/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για νεποτισμό και κομματοκρατία των μεγάλων κομμάτων στη διαδικασία διορισμού των εκπροσώπων της Κυβέρνησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λαϊκής Τράπεζας, κάνει λόγο το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος, τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη μαραθώνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών είναι ενδεικτικά της πλήρους κομματικοποίησης της δημόσιας ζωής στην Κύπρο.

«Η

παρέμβαση του κυβερνώντος κόμματος είναι δεδομένη και αποδεικνύεται από το γνωστό σημείωμα που αφορά συγκεκριμένο διορισμένο (πλέον) μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας. Κανονικά, ο συγκεκριμένος κύριος οφείλει να παραιτηθεί από μια θέση στην οποία έχει κληθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως εκπρόσωπος του κυπριακού δημοσίου και όχι κάποιου «Άντρου και των δικών του» (Andros and his People)», αναφέρουν οι Οικολόγοι.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μεγάλα κόμματα, οι Οικολόγοι δηλώνουν ότι και αυτά προσπάθησαν να προωθήσουν τους «δικούς» τους με βάση την ίδια μικροκομματική λογική. «Με συνέπεια ακολουθείται η ίδια συνταγή: νεποτισμός και κομματοκρατία», προσθέτουν.

Το Κίνημα αναφέρει πως μοναδική θετική εξέλιξη αποτελεί η αποδοχή της πρότασης του Γιώργου Περδίκη για υποχρεωτική κατάθεση δήλωσης περιουσιακών στοιχείων (συμπεριλαμβανομένων δανείων και καταθέσεων σε τράπεζες) από τα διορισθέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας.

«Η πρόταση των Οικολόγων για κατάθεση από όλους όσοι αναλαμβάνουν θέση στη δημόσια διοίκηση, της δήλωσης των περιουσιακών τους στοιχείων και ο έλεγχος του αθέμιτου πλουτισμού και της διαπλοκής, πρέπει να τύχει εφαρμογής στον κρατικό, ημικρατικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα