Οικολόγοι και Αναστασιάδης συνέχισαν τη συζήτηση ενόψει προεδρικών

01:26 8/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Συνεχίσθηκε σήμερα ο διάλογος μεταξύ του Κινήματος Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών και του Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψηφίου για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, “για τη δημιουργία ενός κοινού προγράμματος διακυβέρνησης, που θα δώσει μια βιώσιμη Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας”, όπως δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.

“Θα πρέπει να τονίσουμε”, είπε η ΓΓ των Οικολόγων- Περιβαλλοντιστών, Ιωάννα Παναγιώτου, “ότι, στο Κίνημα Οικολόγων, η Πολιτική

Επιτροπή έχει αποφασίσει ότι θα προχωρήσουμε στη σύγκληση Παγκύπριου Συνεδρίου μελών, που θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου, όπου θα γίνει μια εσωτερική δημοσκόπηση, θα συζητηθούν θέματα θέσεων και, πολύ γρήγορα, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, θα γίνει εκλογική συνδιάσκεψη που θα πάρει και την τελική απόφαση, στη βάση του Καταστατικού μας”.

“Χρειάζεται μία πλειοψηφία του 60%”, συνέχισε, “για να μπορέσουμε να στηρίξουμε κάποιον υποψήφιο Πρόεδρο”.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον οποίο στη συνάντηση με την ηγεσία των Οικολόγων συνόδευαν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, οι Αντιπρόεδροι Νίκος Τορναρίτης και Λευτέρης Χριστοφόρου, καθώς και ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Χάρης Γεωργιάδης, δήλωσε ότι “η σημερινή συνάντηση είναι συνέχεια του διαλόγου, που έχει αρχίσει με τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, με οργανωμένα σύνολα και με την κοινωνία των πολιτών”.

Ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε ότι ” είναι ένας διάλογος, που στόχο έχει ακριβώς την αποτροπή της όποιας συναλλαγής και τη δημιουργία ενός κοινού προγράμματος διακυβέρνησης, που θα δώσει μια βιώσιμη Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, για αυτό και εις ουδεμίαν περίπτωση, είτε με το Κίνημα των Οικολόγων, είτε με το Δημοκρατικό Κόμμα ή το Ευρωπαϊκό Κόμμα, δεν αναλωθήκαμε και δεν έχουμε ασχοληθεί ποσώς με τη διανομή ή την κατανομή είτε Υπουργείων είτε αξιωμάτων”.

“Αυτό που μας ενδιαφέρει”, δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, “είναι οι πολιτικές προτάσεις, που θα απαντούν στα προβλήματα του λαού και, βεβαίως, εφ` όσον καταλήξουμε, εάν καταλήξουμε, στο κοινό πρόγραμμα και στη συνεργασία, θα υπάρξει -όπως το λέει και η λέξη- Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, που δεν είναι παρά Κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας και ευθύνης”.

Η κα. Παναγιώτου σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, είπε η συνέχιση του διαλόγου με τον κ. Αναστασιάδη κυρίως θέματα αρχών, θέματα που έχουν να κάνουν με το Κυπριακό, την οικονομία, αλλά και τα θέματα της κοινωνικής συνοχής.

Αναφέροντας ότι συζητήθηκε και το θέμα του περιεχομένου του μνημονίου δήλωσε ότι “δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, έχουμε ακούσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δίδει στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες της συνομιλίας του με τον κ. Πούτιν, αλλά περί του πολυτίμου δανείου ουδέν”.

“Επίσης”, πρόσθεσε η ΓΓ των Οικολόγων, “φαίνεται ότι πρέπει να χορτάσουμε με τη υπόσχεση ότι ο κ. Πούτιν θα επισκεφθεί την Κύπρο εν ευθέτω χρόνω, όμως δεν ξέρουμε εάν θα συναντήσει αυτό τον Πρόεδρο ή τον επόμενο Πρόεδρο”.

“Εχουμε ακούσει τον Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Σιαρλή”, συνέχισε η

Keywords
Τυχαία Θέματα