Οικολόγοι: Ανεπαρκείς οι εξηγήσεις της κυβέρνησης για το σκάνδαλο Ιερωνυμίδη

12:07 9/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Ελλιπείς εξηγήσεις έδωσε η κυβέρνηση για το καινούργιο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με την πολυδιαφημιζόμενη επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας, δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ελένη Χρυσοστόμου.

Σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη η κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι το ένα σκάνδαλο διαδέχεται μετά το άλλο με αποτέλεσμα η δυσπιστία προς την Κυβέρνηση να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει πιο ξεκάθαρες εξηγήσεις για τη συμμετοχή του διευθυντή

του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου στις συναντήσεις του κινέζου επιχειρηματία με τη Κυβέρνηση. «Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η εξήγηση ότι συμμετείχε στις συναντήσεις με την κυβέρνηση ως φίλος του επιχειρηματία. Ούτε μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι η σύζυγος του υψηλόβαθμου διπλωμάτη- συνεργάτη του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας- ήταν «κατά τύχη» διευθύντρια της εταιρείας. Το τελευταίο γεγονός έτυχε της προσοχής των αρμοδίων του υπουργείου και της νομικής υπηρεσίας, γι αυτό και ζητήθηκε –απ’ ότι φαίνεται- η αντικατάσταση της συζύγου του συνεργάτη του Προέδρου. Οι κυβερνώντες ξέχασαν το παλιό ρητό «η γυναίκα του καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια. Πρέπει και να φαίνεται τίμια», δήλωσε η Εκπρόσωπος των Οικολόγων.

Αναφέρθηκε και στις νέες εξελίξεις για την εμπλοκή του κ. Ιερωνυμίδη στη διαδικασία «κυπροποίησης» κινέζων επιχειρηματιών, όπως ανέφερε η κ. Χρυσοστόμου, έναντι του ευτελούς ανταλλάγματος της αγοράς εξοχικής κατοικίας. Τόνισε πως ,«τέτοιας μορφής ιδιότυπες «αναπτυξιακές» δραστηριότητες που οδήγησαν την κυπριακή οικονομία στην καταστροφή».

Χαρακτήρισε γελοία την προσπάθεια του ΑΚΕΛ να κατηγορήσει όσους  ζητούν διαφάνεια και χρηστή διοίκηση, ως «εχθρούς της ανάπτυξης».

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα