Τα προνοιακά επιδόματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

11:52 9/8/2012 - Πηγή: NewsBomb

Η λίστα των 11,5 δισ. ευρώ που βρίσκεται στα χέρια του οικονομικού επιτελείου, η συζήτηση για την αύξηση των ορίων ηλικίας, οι περικοπές στο εφάπαξ και στα προνοιακά επιδόματα και η κυβέρνηση που εξετάζει την επαναφορά του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, είναι τα κύρια θέματα στις εφημερίδες.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "13 "Κροίσοι" δημόσιοι υπάλληλοι".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το σκάνδαλο διαφθοράς

με το "μαύρο" χρήμα που έρεε άφθονο από τις ...τσέπες των δημοσίων υπαλλήλων που βίωναν πολυτελή ζωή, αποκαλύφθηκε πριν από μερικούς μήνες, όταν άνδρες του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης άνοιξαν τους επίμαχους λογαριασμούς των 13 ατόμων, ύστερα από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Παρέμβαση Σαμαρά να κλείσει τις επόμενες μέρες το νέο πακέτο μέτρων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "15.000 υπάλληλοι βγαίνει στην εφεδρεία με πρώτους αυτούς που ανήκουν σε οργανισμούς που κλείνουν ή συγχωνεύονται. Οξύτατες αντιδράσεις απ' τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Γκρίνιες στον κυβερνητικό συνασπισμό ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πλασιέ όπλων οι υπάλληλοι της τρόικας!".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αρνούνται πεισματικά περικοπές για κονδύλια και δόσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων. Επιμένουν να καταργηθούν τα Φύλλα Πορείας και το πτητικό επίδομα των πιλότων. Τη σφαγή των συντάξεων προανήγγειλε ο Βρούτσης ".

ΕΘΝΟΣ: "Μειώσεις και στις χαμηλές συντάξεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέες περικοπές στις συντάξεις περιλαμβάνει η δέσμη μέτρων που καταρτίζεται από την κυβέρνηση. Οι περικοπές κυμαίνονται από 2% μέχρι 15%. Θίγουν ακόμα και τα χαμηλά κλιμάκια των 700 ευρώ. Στο απυρόβλητο δεν βρίσκονται ούτε τα βοηθήματα χηρείας και θυγατέρων. Υπό κατάργηση τα "δώρα" των συνταξιούχων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πως ο Σημίτης και οι Σιωνιστές κατάργησαν το θρήσκευμα από τις ελληνικές ταυτότητες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με αφορμή την επίσκεψη Πέρες που προανήγγειλε τον ερχομό της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Έτσι άρχισε ο θρησκευτικός αποχρωματισμός της χώρας μας. Τι έχουν σχεδιάσει για το άμεσο μέλλον".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κλείδωσαν εφεδρεία και μειώσεις στις συντάξεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στα χέρια του οικονομικού επιτελείου η λίστα των 11,5 δισ. ευρώ. Από τους υπό συγχώνευση οργανισμούς θα ξεκινήσει το νέο σύστημα εφεδρείας. Κλιμακωτές περικοπές 1% έως 15% για κύριες και επικουρικές συντάξεις άνω των 700 ευρώ. ".

ΕΣΤΙΑ: "Ο κίνδυνος εξόδου από την Ευρωζώνη".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τις τελευταίες ημέρες πυροδοτήθηκαν εκ νέου φήμες και διεθνή δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδος από την Ευρωζώνη. Το πολιτικό μας σύστημα εθελοτυφλεί".

Η ΑΥΓΗ: "Η καμπάνα της ύφεσης χτυπά στο Παρίσι".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "για δεύτερο συνεχές τρίμηνο προβλέπεται μείωση του γαλλικού ΑΕΠ. Μειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή και στη Γερμανία. Αυξάνεται ο κίνδυνος διάλυσης της Ευρωζώνης, προειδοποιεί ο Π. Μπόφινγκερ".

Keywords
Τυχαία Θέματα