Οι συντεχνίες της Cyta “κατά του ξεπουλήματος του Οργανισμού”

16:11 28/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Cyta επιβάλλεται να συνεχίσει να λειτουργεί και να παραμείνει κερδοφόρα, προς όφελος των εθνικών συμφερόντων του τόπου, των καταναλωτών, των εργαζομένων σε αυτή και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα, αναφέρουν οι πέντε συντεχνίες του Οργανισμού οι οποίες σήμερα είχαν συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν μετά τη συνάντηση, οι συνεχνίες ΕΠΟΕΤ, ΠΑΣΕ, ΣΗΔΗΚΕΚ, ΑΣΕΤ και ΣΕΠ Cyta,

αναφέρουν ότι στη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να παραθέσουν προς το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ τις θέσεις τους όσον αφορά το μέλλον του Οργανισμού, να ακούσουν τις δικές του θέσεις και να ανταλλάξουν απόψεις για τα επόμενα βήματα.

Οι πέντε συντεχνίες ανέφεραν στον κ. Κυπριανού ότι σκοπός τους είναι να διασφαλίσουν τον Δημόσιο Χαρακτήρα και αποφυγή της ιδιωτικοποίησης- ξεπουλήματος του Οργανισμού, που αποτελεί δημόσιο πλούτο.

“Επιβάλλεται άμεσα, η Κυβέρνηση, τα κόμματα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Cyta να προχωρήσουν αμέσως στην αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού, προκειμένου να καταστεί ακόμα πιο ανταγωνιστικός, ευέλικτος και παραγωγικός”, αναφέρουν.

Επίσης, καλούν την Κυβέρνηση και τα κόμματα να προχωρήσουν αμέσως στην έγκριση του Σχεδίου Πρόωρης Εθελοντικής Αφυπηρέτησης προσωπικού που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας, τη μείωση των λειτουργικών εξόδων, και κατ’ επέκταση τη μείωση των τιμών των υπηρεσιών.

Παράλληλα, τονίζουν ότι θα διεκδικήσουν με κάθε τρόπο τα κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα εργασιακά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. και ζητούν από το κράτος να εξεύρει εναλλακτικούς για να υλοποιήσει τη μνημονιακή υποχρέωση όσον αφορά το εισπρακτικό κομμάτι του 1,4 δις.

Οι συντεχνίες θεωρούν ότι οποιεσδήποτε αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της αγοράς των τηλεπικοινωνιών στη Κύπρο σε σχέση με τα πραγματικά μεγέθη του τόπου, δεδομένα που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον οργανισμό είναι σε θέση να γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα.

“Ως εκ τούτου πιστεύουν ότι οι θέσεις και απόψεις τους πρέπει να έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα” αναφέρουν.

Ακόμα, ζητούν εξορθολογισμό της Ρύθμισης που επιβάλλεται στη Cyta αφού είναι βέβαιο προς αυτό θα αποβεί προς όφελος του καταναλωτή και της ανάπτυξης γενικότερα και χαιρετίζουν την έναρξη του διαλόγου που έχει αρχίσει μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των κομμάτων και της κυβέρνησης, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι κοινωνικοί εταίροι αναγνωρίζουν στο Συνδικαλιστικό Κίνημα ρόλο και λόγο στη διαμόρφωση του μέλλοντος του Οργανισμού τους, όπως αναφέρουν, και απαιτούν τη συνέχιση του διαλόγου αυτού.

Keywords
Τυχαία Θέματα